Inaktiv platsannons

HR-specialist till Södertörns högskola i Stockholm

HR-specialist till Södertörns h... Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samh...

Om tjänsten

HR-specialist till Södertörns högskola

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Personalavdelningens verksamhet utgår från högskolans visioner och mål. Avdelningen bidrar i arbetet med att säkerställa en professionell kompetensförsörjningsprocess och en god arbetsgivarpolitik inom fyra huvudsakliga verksamhetsområden; arbetsgivarutveckling, lön & villkor, arbetsmiljö och kompetensförsörjning. 
Personalavdelningen arbetar kontinuerligt med omvärldsbevakning och utveckling av det konsultativa och strategiska stödet för att ge cheferna förutsättningar att utöva ett gott ledarskap och att utveckla Södertörns högskola som en attraktiv arbetsplats. Avdelningen består idag av tretton medarbetare.

Nu söker vi dig som har ett stort intresse för HR-frågor och som stimuleras av att vara del av en verksamhet som utvecklas och förändras.

Om arbetet: 

Som HR-specialist blir du en del i ett engagerat HR-team, som tillsammans tar fram, driver och utvecklar HR-processer med tillhörande styrdokument. Du arbetar såväl operativt som strategiskt och fungerar som konsultativt HR-stöd till chefer i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, arbetsmiljö och frågor rörande arbetsrätt. Varje HR-specialist har även ett särskilt ansvarsområde, fördelat utifrån kunskaper, erfarenheter och intresse. Du ska även vara öppen för att, vid behov, arbeta med andra arbetsuppgifter som kan förekomma på avdelningen.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen som personalvetare eller motsvarande kompetens
  • Erfarenhet av kvalificerat brett, operativt och strategiskt personalarbete
  • Erfarenhet av arbete med konsultativt chefstöd inom HR-området
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete inom HR-området
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt god förmåga att uttrycka dig på engelska

Som person är du ansvarstagande, arbetar utifrån en helhetssyn samt har förmåga att driva frågor och arbeta strategiskt. 
Du har ett konsultativt förhållningssätt, lätt för att skapa förtroende och samarbeta med andra människor. Vidare ser vi att du är bra på att prioritera och planera ditt arbete samt att du har ett stort engagemang och en vilja att vara med och utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen: 
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse. 
Högskolan tillämpar 6 månaders provanställning. 
Våra förmåner består bland annat av friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar och förmånliga semestervillkor.

Sista dagen för ansökan är 2018-08-28. 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej