Inaktiv platsannons

Internship på Systembolagets strategiavdelning i Stockholm

Internship på Systembolagets... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en intern till vårt...

Om tjänsten

Internship på Systembolagets strategiavdelning

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en intern till vårt strategiteam.

Om rollen 
Vill du jobba med strategiska frågeställningar på ett av Sveriges största och mest framgångsrika retail-bolag?

Vi söker nu en intern till vårt strategi-team med placering vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Internshipet är en tidsbegränsad heltidstjänst och riktar sig till dig som studerat 3-4 år på ett ekonomiprogram eller civilingenjörsprogram.

Systembolagets strategi-team ansvarar för framtagning och efterlevnad av bolagets strategiska plan – en övergripande plan som styr Systembolagets långsiktiga riktning. Under hösten och våren kommer strategi-teamet med stöd från övriga verksamheten jobba fram en ny strategisk plan som sträcker sig fram till 2023. Vi söker nu en talang med intresse för strategi och affärsutveckling för att delta i detta arbete.

Strategi-teamet är en del av Systembolagets VD-stab och består av 3 medlemmar, samtliga med bakgrund från några av de mest välrenommerade strategikonsultfirmorna. Det kommer att ställas mycket höga krav på dig under detta internship både när det gäller kvalitet i arbetet men också i personligt ledarskap och ansvar. För dig med höga ambitioner om professionell utveckling är detta en fantastisk möjlighet som förbereder dig både på en framtida karriär inom Systembolaget, inom andra större retail-bolag eller inom management consulting.

Om dig 
Vi söker dig som:
• har genomfört minst 3 år av en ekonomiutbildning eller civilingenjörsutbildning med utmärkta betyg
• har god förmåga att analysera och kommunicera komplexa strategiska frågeställningar både individuellt och tillsammans med andra
• är hungrig och ivrig på att lära dig nya saker både inom retail och analys av strategiska frågeställningar
• strävar efter professionell och personlig utveckling
• är en lagspelare och har ett ödmjukt, öppet och nyfiket förhållningssätt till de du möter och nya typer av frågeställningar. 
• självständigt kan bedriva analysarbete och ta egna initiativ
• har bevisat driv och ledarskapsegenskaper både inom och utanför studierna
• har goda kunskaper inom Microsoft Excel

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Tidsperiod
Arbetet med den strategiska planen sträcker sig i första skedet fram till maj/juni 2019. Vi söker dig som är intresserad av att delta i vårt strategiarbete i 6-12 månader under denna period. Vi ser gärna kandidater som kan börja i september 2018 men för rätt kandidat finns flexibilitet.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
jonas.gronstedt@systembolaget.se och
magnus.noyan@systembolaget.se.

Ansökan 
Välkommen med din ansökan via länken till höger. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se .

Dela detta jobb

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej