Inaktiv platsannons

Linuxspecialist som vill jobba med ny generation Gripen i Stockholm i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd samt ledningssystem.

Sektionen Software Gripen EW består idag av 21 medarbetare med en medelÃ¥lder kring 35 Ã¥r och drygt en tredjedel kvinnor. Vårt ansvar innebär mjukvaruutveckling i allt från hårdvarunära programmering till ett ansvar upp på applikationsnivå där vi väver ihop distribuerade systemfunktioner i ett komplett mjukvarusystem. Vi har ett modernt arbetssätt och genom vår DevOps-satsning blickar vi framåt för att hålla oss konkurrenskraftiga!

Din framtida utmaning

Vi utvecklar nästa generations självskyddssystem till flygplan (bl.a. Gripen), komplexa inbyggda system som kräver specifik kompetens i bl.a. hårdvarunära programmering, nätverk (ex. Ethernet) och operativsystem (främst Linux/Yocto byggmiljö). Vårt ansvar sträcker sig upp på applikationsnivå där vi väver ihop distribuerade systemfunktioner i ett komplett mjukvarusystem.

Gripen är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till vår framgång och vårt bidrag till Saab ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och vår innovativa arbetskultur. Just nu behöver vi stärka upp med mjukvaruutvecklare till våra team.

Den du är idag

Arbetet sker i team varför det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och är bekväm i att kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. Du bör även ha god förmåga att självständigt driva ditt eget arbete och ta egna initiativ när så krävs. Vi tror att en öppenhet, där allas åsikter är välkomna, är en förutästtning för både individens, och vår gemensamma, utveckling framåt.

Som mjukvaruingenjör, med Linux som specialistområde, kommer du ha en central position i våra projekt. Rent tekniskt ingår bland annat att

  • Bygga Linuxsystem med Yocto specifikt för inbyggda distribuerade realtidssystem
  • Anpassa olika Linux-distributioner, skriva drivrutiner, anpassa Board Support Package (BSP) etc.
  • Läsa av kretsscheman för datorkort och förstå hur Linux-distributionen bäst skall konfigureras
  • Samverka med hårdvaruingenjörer vid utveckling av datorkort för att återkoppla lösningar som maximerar mjukvarusystemets prestanda

Du är nyutbildad civilingenjör (eller motsv.) alternativt precis i början på din karriär. Du är nyfiken, noggrann, positiv och vill själv utvecklas - men viktigast av allt att du är en lagspelare och har ett medvetet självledarskap. Meriterande ämnesområden är bl.a. datavetenskap, distribuerade system, datornätverk, informationsteknik, systemteknik eller maskininlärning.

Som en del av din nyanställning kommer du ingå i ett generöst ettårigt introduktionsprogram som ger dig unika inblickar i affärsenheten EW Systems och i Saab som ett globalt företag.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | IT | Heltidsjobb (förstajobb)