Inaktiv platsannons

Driven Controller till DB Schenker Logistics, Air Freight i Europa i Göteborg

Schenker Europes controllingavdelnings främsta uppgift är att säkerställa att regionens resultatansvariga har god ekonomisk kontroll över utveckling inom sina respektive verksamhetsområden. Målet är att serva bolag och länder med effektiva verktyg och modeller för ekonomistyrning. Vi styr även processerna för analys, budget/prognos och investeringar, för att säkerställa god förståelse för ekonomiska samband. I vårt arbete strävar vi efter att homogenisera controlling-processen mellan enheterna/länderna, för att uppnå effektivitet och god kvalitet. Vi söker nu en medarbetare som ska komplettera vårt team och ansvara för avdelningen Air Freight i region Europa. Placering blir i våra trevliga lokaler på huvudkontoret i Göteborg.-Finansiella analyser, planer och prognoser för område Air Freight-Rapportering och analys av månadsbokslut -Utveckling av analysverktyg och policys samt uppföljningstal för Air Freight och för företagets värdeskapande. -Harmonisering av finansiella processer och verktyg-Sammanställning av finansiell fakta till styrelsematerial

Om tjänsten

Schenker Europe GmbH är ett helägt dotterbolag till Schenker AG, en av världens ledande leverantörer av integrerade logistiktjänster. Schenker Europe har det övergripande ansvaret för den europeiska marknaden och erbjuder transport- och logistiktjänster som möter högt ställda krav på kvalitet, effektivitet, enkelhet och miljöansvar. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor och uppmuntrar och stödjer såväl män som kvinnor i företaget som vill utvecklas och ta större ansvar.

Om tjänsten
Schenker Europes controllingavdelnings främsta uppgift är att säkerställa att regionens resultatansvariga har god ekonomisk kontroll över utveckling inom sina respektive verksamhetsområden. Målet är att serva bolag och länder med effektiva verktyg och modeller för ekonomistyrning. Vi styr även processerna för analys, budget/prognos och investeringar, för att säkerställa god förståelse för ekonomiska samband. I vårt arbete strävar vi efter att homogenisera controlling-processen mellan enheterna/länderna, för att uppnå effektivitet och god kvalitet. Vi söker nu en medarbetare som ska komplettera vårt team och ansvara för avdelningen Air Freight i region Europa. Placering blir i våra trevliga lokaler på huvudkontoret i Göteborg.

Arbetsuppgifter:
-Finansiella analyser, planer och prognoser för område Air Freight
-Rapportering och analys av månadsbokslut 
-Utveckling av analysverktyg och policys samt uppföljningstal för Air Freight och för företagets värdeskapande. 
-Harmonisering av finansiella processer och verktyg
-Sammanställning av finansiell fakta till styrelsematerial


Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk och logisk i ditt tänkande, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå samt god kännedom om balans- och resultaträkning. Vi förutsätter att du har minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna i en internationell miljö. Med fördel är en del av din arbetslivserfarenhet från en revisionsbyrå eller controller- och analysarbete. Engelska är vårt koncernspråk, varför mycket goda kunskaper i engelska språket krävs i både tal och skrift, kan du dessutom tyska är det positivt. Du behärskar även Office-paketet väl, framförallt Excel. Har du dessutom erfarenhet från logistikbranschen i allmänhet, och flygfrakt i synnerhet ser vi det som en stark merit. Tjänsten innefattar ett par resdagar varje månad, främst till huvudkontoret i Frankfurt. Schenker Europe GmbH är det regionala holdingbolaget för verksamheten i 38 länder med över 40 000 anställda.

Vi erbjuder en spännande karriär inom logistik samt möjligheten att utveckla och stärka din kompetens samtidigt som du arbetar i en global miljö med flera högt kvalificerade internationella team.  

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb