Inaktiv platsannons

Konstruktionschef i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Affärsenheten Aerostructures utvecklar och industrialiserar flygplansstruktur med ingående system service till främst civil flygindustri över hela världen. Aerostructures är en integrator med helhetsansvar för utveckling, industrialisering och produktion av delar till kundernas flygplan. Våra kunder är främst Airbus och Boeing, men produktion av kompositdelar till bl a Gripenprogrammet ingår i verksamheten.

Inom avdelning Utveckling och Industrialisering ansvarar vi för kompetensområdena skrovkonstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik komposit, produktionsteknik montering, verktygskonstruktion, teknikutveckling och tekniskt produktionsstöd. Vi söker nu en Konstruktionschef med ansvar för en sektion inom avdelningen Utveckling och Industrialisering.

I vår utvecklingsprocess används moderna verktyg där det är Catia som är vårt huvudverktyg för konstruktion. Utvecklingsarbetet bedrivs både i linjeverksamhet och i projektform med team som arbetar samlokaliserat tvärfunktionellt.

Som sektionschef är du en del av vår ledningsgrupp inom ingenjörssidan där vi arbetar aktivt med den långsiktiga utvecklingen och planeringen av förmågeutveckling liksom ständig förbättring av våra arbetssätt. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill delta i att leda och utveckla verksamheten inom vår avdelning och inom Aerostructures i Linköping. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Leda sektionens arbete.
  • Medverka till att medarbetarna uppnår satta mål för området och sektionen.
  • Ansvara för teknikområdet samt verksamhets- och organisationsutveckling inom sektionen.
  • Planera sektionens verksamhet och resursanvändning. 
  • Ansvara för budget och uppföljning på kostnadsställe.
  • Aktivt arbeta med och driva förmågeutveckling enligt vald strategi.
  • Planera kompetensutveckling för medarbetarna.
  • Ansvara för utveckling av verktyg och metoder.
  • Som lönesättande chef genomföra utvecklings- och lönesamtal med medarbetare.
  • Ansvara för personalvård och arbetsmiljö.
  • Ingå i områdets ledningsgrupp.

Du kommer att delta i arbetet i utvecklingsavdelningens ledningsgrupp samt jobba nära kunden i våra utvecklingsprojekt.  Då vi arbetar i internationell miljö så ingår resor som en naturlig del i arbetet vid behov.

Den du är idag

Du är en ledare med stort engagemang som aktivt utvecklar sektionens förmåga där du med ett närvarande ledarskap utvecklar medarbetarnas olika förmågor. Genom tydlig närvaro och intresse för medarbetarnas arbete i vardagen bidrar du till att vi utvecklar bra tekniska lösningar samtidigt som vi utvecklar förmågan hos individerna. Du arbetar med att skapa engagemang, inspirerande och effektiva arbetssätt samt förutsättningar att bygga framgångsrika team som kan anta utmaningarna i att skapa attraktiva tekniska lösningar som möter projektens krav på tid, teknik och ekonomi.

Du har goda ledaregenskaper, god människokännedom och tycker om att arbeta nära medarbetarna. Du är lyhörd och öppen samt prestigelös. Som person vill vi att du ska kunna engagera och inspirera medarbetarna, ha förmågan att utveckla teamkänsla inom sektionen, samt vara drivande och målinriktad.

Du är en lagspelare, både i ledningsgruppen liksom inom organisationen, som ser möjligheter i en vardag där gränsytorna är många och kontaktnätet stort. Du har förmågan att leda och arbeta självständigt samt är stresstålig. Du har ett konstruktivt tänkande, utmanas av att samarbeta och komma överens med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Du har god förmåga uttrycka dig på engelska i både tal och skrift, då kunders och våra underlag är på engelska.

Du bör ha högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper med erfarenhet inom ledarområdet och mjukvara. Det är meriterande med kunskaper i LEAN-metodik och agila metoder. Då vi även genomför arbete med militära produkter innebär det att tjänsten omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)