Inaktiv platsannons

Information Risk & Compliance Officer i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Vi söker en ny medarbetare till vår verksamhet inom Information Risk och Compliance. Är du i början av din informationssäkerhetskarriär och vill arbeta i en spännande, internationell och utvecklande miljö så är det här ett jobb för dig! Vi som behöver förstärkning är en grupp på 7 personer som utvecklar Scanias informationssäkerhetsramverk, awareness program, följer upp efterlevnaden rörande informationssäkerhet samt stöttar verksamheten med expertkunskap kring informationssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter

Som Information Risk & Compliance Officer kommer du att arbeta med att:

  • facilitera riskanalyser, ta fram och hålla i olika typer av informationssäkerhetsutbildningar
  • granska efterlevnaden av informationssäkerhet både inom och utanför Sverige
  • att ge råd och stöd i informationssäkerhetsfrågor till verksamheten
  • ta fram och vidareutveckla processer, metoder och verktyg inom ”Information Risk & Compliance”

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom informationssäkerhet, om Scanias affär samt Scanias IT produkter och tjänster. Du får möjlighet att bygga nätverk inom Scania och VW globalt då du kommer att arbeta mot verksamhetschefer, chefer på Scania IT, specialister och slutanvändare samt funktioner som Group Internal audit, Governance Risk & Compliance, Operational Risk management och Scanias ISec organisation.

Din profil

Du är

  • en person med stor integritet och har ett starkt intresse för informationssäkerhet
  • en person som trivs med att arbeta självständigt och i team samt har lätt för att samarbeta med andra människor
  • strukturerad och trivs i rollen som workshopledare
  • kommunikativ och har förmågan att lyssna

Du har

  • en avslutad högskoleutbildning inom risk- eller informationssäkerhet
  • förmågan att inte stirra dig blind på detaljer eller det skrivna ordet utan kan höja blicken för att hitta balansen mellan verksamhetens behov och eventuella risker
  • viss erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsfrågor
  • goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskap rörande legala krav som exvis GDPR och GL44.

Vi erbjuder

Scania erbjuder även förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, resultatbonus och arbetstidsförkortning bland annat. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Marika Taavo, Gruppchef, tfn 08-553 804 65 eller Sara Hesselgren, Rekryteringscenter, tfn 08 553 519 33.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej