Inaktiv platsannons

Vi söker en driven teknikinformatör till Scanias serviceinformation i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på den tekniska informationen. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa en effektiv service- och reparationsprocess som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi vill utveckla informationen från klassisk text och bild till en bilddriven, interaktiv information som bättre fyller målgruppens behov i varje situation.

Vi söker nu både en teknisk skribent och en illustratör som har erfarenhet och vilja att vara delaktiga i denna utveckling, parallellt med att producera förstklassig information.

 Vi erbjuder

  • Delaktighet i utveckling av vår framtida information, produktionsverktyg och nya informationskanaler
  • Möjlighet att fördjupa sig och driva utveckling inom ett specifikt intresseområde
  • Ett brett kontaktnät inom Scanias utvecklingsavdelning
  • Många möjliga utvecklingsvägar inom Scania
  • Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Arbetsuppgifter

I samarbete med metodingenjör producerar du funktionsbeskrivningar, reparations- och felsökningsinformation för Scanias produkter. Målgruppen är mekaniker i Scanias verkstäder över hela världen. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter både inom avdelningen och med andra avdelningar inom utveckling och eftermarknad. All information skrivs på svenska, så du måste behärska det svenska språket mycket väl.

Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av Scanias information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi arbetar parallellt med att utveckla informationsstruktur, källsystem, produktionsverktyg och publiceringsformat.

Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av Scanias information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Det innebär utvärdering av olika grafiska format och utveckling av metoder för att hantera och publicera dessa effektivt.

 Personlig profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet samt ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Som person är du målinriktad och har stor initiativförmåga. Du har lätt att ta kontakt med andra människor och är bra på att lyssna. Du ser en självklar utmaning i att beskriva och tydliggöra svåra tekniska sammanhang på ett lättbegripligt sätt. Du behärskar språket och tekniken för att kunna anpassa informationen till målgruppen.

Scanias information är modulärt uppbyggd och presenteras i flera sammanhang, så du måste vara analytisk till din läggning och få informationen att fungera i flera sammanhang och för olika produktkonfigurationer.

Tidigare erfarenhet av arbete med digitala CAD-underlag samt erfarenhet av fordonsteknik är meriterande.

 För mer information

Kontakta Ann Kalman, gruppchef, tel 08-553 855 60. Urval sker löpande.

 

About the job
  • Title: Vi söker en driven teknikinformatör till Scanias serviceinformation
  • Business area: System
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-08-26
  • Job Id: 20181755
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

19-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej