Inaktiv platsannons

Enhetschef Projektstöd i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Projektstöd med placering i Solna, Örebro, Eskilstuna, Linköping. Vi vill ha din ansökan senast den 27 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 1000 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Den nybildade projektstödsenhetens uppdrag är att bistå projektteamen med ingenjörs- och teknikkompetens, främst till järnvägsenheten, men även till övriga enheter. Som chef för enheten kommer du initialt, tillsammans med avdelningschefen och i samråd med övriga
enhetschefer inom avdelningen, att etablera den nya enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och du ansvarar för att verksamheten når de mål som kommer att sättas upp för enheten. Din viktigaste uppgift som enhetschef är att leverera resultat, driva utveckling samt bygga förtroende. Tillsammans med dina medarbetare ska du skapa hållbara resultat över tid genom att utveckla och effektivisera verksamheten med säkerhet, miljöhänsyn och tillgänglighet i fokus. Enheten består idag av ca 20 medarbetare placerade i Linköping, Eskilstuna, Örebro Solna och Västerås. Du ingår i Underhållsdistrikt Öst/Stockholms ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en universitet- eller högskoleutbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning om minst 180hp (120p) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet vi sammantaget bedömer som likvärdig.
- har flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet där dina egenskaper och potential som en bra ledare
bedömts som goda.
- har erfarenhet och stimuleras av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
- har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
- har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
Det är meriterande om du
- har tidigare erfarenhet av anläggningsbranschen eller annan teknisk miljö
- har järnvägskompetens
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.
Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Placeringsort: Solna, Eskilstuna, Örebro eller Linköping

Urvalstester kan komma att bli aktuellt i rekryteringsprocessen

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-27

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej