Inaktiv platsannons

Bli ledare - Sprid rörelseglädje till barnfamiljer i Västra Hisingen! i Göteborg

En Frisk... På våra familjeaktiviteter behövs engagerade och drivna ideella ledare som brinner för hälsa och vill hjälpa andra att hitta glädjen till fysisk aktivitet. Som ledare kommer du att vara medansvarig för en grupp (en vardags-...

Om tjänsten

En Frisk Generation

På våra familjeaktiviteter behövs engagerade och drivna ideella ledare som brinner för hälsa och vill hjälpa andra att hitta glädjen till fysisk aktivitet. Som ledare kommer du att vara medansvarig för en grupp (en vardags- eller helggrupp) och följa dem under ett helt läsår, från september till maj. Din uppgift som ledare är att vara gruppens trygga punkt. Föreningar kommer och håller i planerade pass inom olika idrotter och friluftsaktiviteter.

Du som ledare ska finnas till för medlemmarna, vara lyhörd samt skapa och bibehålla en god ordning och stämning inom gruppen. Du föregår alltid med gott exempel och vägleder medlemmarna till att välja en hälsosam livsstil. Detta gör du genom att sprida positiv energi, kämpa aktivt på passen, peppa och berömma. Du behandlar alla medlemmar lika.

Som ideell ledare i En Frisk Generation får du:

  • Energi av att få hjälpa andra
  • Gemenskap med medlemmar och andra ledare
  • Erfarenhet
  • Glädje
  • Internutbildning i En frisk generations metod
  • Utrustning i form av profilkläder
  • Handledning vid behov inför/efter uppdrag

​Vi söker dig som har ledaregenskaper där du är ödmjuk men tydlig. Du gillar att träffa människor och leda grupper. Du kan lätt skapa förtroende och bygga relationer. Du är självgående och gillar utmaningar. Du är öppen för att prova på olika typer av aktiviteter/idrotter med en positiv inställning. Du har en förmåga att stötta och motivera människor och du gillar att dela med dig av din positiva energi. Du känner dig trygg i din ledarroll. Du är ansvarstagande och fullföljer uppdrag som du åtagit dig. Du har en drivkraft att vilja påverka människor i positiv riktning till ett hälsosamt och upplevelserikt liv. Varje grupp har 1-2 ideella ledare.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Var:I skolans idrottshall eller i närliggade idrottshall. Varje pass avslutas med middag/frukt i skolans matsal. När: Varje pass är 60 minuter. Vardagspassen är efter skoltid med start kl. 17:00-18.00. Efter passet äter vi en gemensam middag i skolans matsal. På helger är passen en förmiddag/eftermiddag. På helgerna har vi årstidsanpassade aktiviteter och på sommar- och vinterhalvåret försöker vi vara ute när vi får möjlighet. Vi gör också utflykter till närliggande skridskobana och naturområden i kommunen.
Specifika önskemål eller information: 
Krav: Svensktalande. Ett utdrag från brottsregistret ska även lämnas in inför starten av sitt ledaruppdrag. Önskemål: Tidigare erfarenhet att jobba med barn och vuxna. Det är en fördel om du talar fler språk och har utbildning eller tidigare erfarenhet inom hälsa/pedagogik/idrott.
Minimiåtagande: 
Schema sätts utifrån behov och din möjlighet att delta. Vi strävar alltid efter kontinuitet. Men ju oftare du kommer, ju tryggare blir du och gruppen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete