Inaktiv platsannons

Vill du lindra ofrivillig ensamhet i Malmö! Bli frivilligledare!

Röda Korset, Malm... Vill du lindra ofrivillig ensamhet? Vill du hjälpa en medmänniska som behöver stöd? Med dagens samhällsklimat är detta är en snabbt växande verksamhet där vi riktar oss till ofrivilligt ensamma pga ålder, sjukdom eller...

Om tjänsten

Röda Korset, Malmökretsen

Vill du lindra ofrivillig ensamhet? Vill du hjälpa en medmänniska som behöver stöd?

Med dagens samhällsklimat är detta är en snabbt växande verksamhet där vi riktar oss till ofrivilligt ensamma pga ålder, sjukdom eller annan livskris. Vi behöver förstärka denna grupp med ytterligare en frivilligledare!

Till dina uppgifter kommer det att vara att ha ansvar för och rekrytera frivilliga, hålla i gruppträffar med inbjudna föreläsare. Intervjua de som vill ha besök, göra hembesök och uppföljningar. Sammanföra frivilliga och de som vill ha besök utifrån intresse och respektives önskemål.

Som frivilligledare har du också ansvar för att planera och följa upp verksamheten tillsammans med styrelsen. Du fungerar också som kommunikationslänken mellan frivilliga och styrelsen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
I Malmö
Specifika önskemål eller information: 
Som frivilligledare får du utbildning och handledning i vad det innebär att vara en del av besöksverksamheten och Röda Korset. Tillsammans har vi nätverksträffar där vi delar erfarenheter, gör studiebesök och har föreläsare. Din uppgift är att bidra till den goda stämningen som är öppen och tillåtande.
Minimiåtagande: 
Du förbinder dig att göra besök i minst sex månader minst en gång var annan vecka, gärna en gång i veckan, om inget oförutsett händer.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Volontärarbete