Inaktiv platsannons

Vill du också förändra världen? i Uppsala

Svenska kyrkans internationella... Ageravolontärerna är unga vuxna från 18 år och uppåt som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling är vi changemakers för en rättvisare värld. Kom med du...

Om tjänsten

Svenska kyrkans internationella arbete

Ageravolontärerna är unga vuxna från 18 år och uppåt som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling är vi changemakers för en rättvisare värld. Kom med du också!

Nästa kostnadsfria grundutbildning är den 21-23 september 2018. Anmäl dig genom att skicka in en intresseanmälan!

Vad gör en Ageravolontär?
Som Ageravolontär kommer du också att tillhöra en lokalgrupp som möts eller har digitala möten några gånger per termin för att planera och genomföra aktiviteter. Vad ni väljer att göra är helt upp till er! Vill ni anordna en flashmob, en klädbytardag, en klimatsmart middag, en föreläsning, mailbomba en politiker eller samla in pengar på olika kreativa sätt? Vi stödjer er med råd, hjälp med lokaler och en fast summa pengar per år för att ni ska kunna förverkliga era idéer.

Fyra gånger per år ses alla volontärer som vill någonstans i Sverige för fortbildning, inspiration och för att agera tillsammans. Tidigare helger har vi fördjupar oss i ämnen som kvinnors rättigheter och sexuell och reproduktiv hälsa, klimat eller psykosocialt arbete i humanitära katastrofer. Vi planerar också för nationella satsningar, umgås och firar (frivilliga) andakter. Du får även chansen till att få åka med och besöka partnerorganisationer i till exempel Tanzania eller Sydafrika.

Som Ageravolontär får du:

  • Delta i den lokala Ageragruppens arbete, alternativt engagera dig genom din församling med de internationella rättvisefrågorna.
  • Arbeta aktivt och utåtriktat tillsammans med andra kring frågor som klimat, hållbar försörjning, hälsa, jämställdhet, fred och försoning.
  • Delta vid fortbildningstillfällen.
  • Blogga på Agerabloggen.
  • Vara med och utveckla programmet och dess innehåll.
  • Åka på fördjupningsresor till våra partners som jobbar runt om i världen för hållbarhet och rättvisa.
  • Delta på arenor så som Almedalen, Svenska Kyrkans Ungas festivalturné och Bokmässan.

Engagemanget som Ageravolontär är ideellt och sker på sidan av skola, jobb eller annat, det innebär givetvis också att den tid du har att lägga på detta varierar.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Nästa grundutbildning för nya Ageravolontärer äger rum i Uppsala 21-23 september 2018. Sista anmälningsdag är 13 september. På grundutbildningen får du under en helg en introduktion till alla de delar som Svenska kyrkans Internationella arbete jobbar med. Du får veta mer om vilka möjligheter du har som Ageravolontär. Du får också lära känna andra med ett starkt engagemang för globala rättvisefrågor. Under utbildningen står vi för boende, resa, mat samt allt utbildningsmaterial.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är ung vuxen från 18 år och uppåt och brinner för att göra världen till en bättre plats. Vi ser gärna att du har ett intresse för internationella frågor sedan tidigare, men välkomnar alla som vill göra skillnad och agera att söka!
Minimiåtagande: 
Efter utbildningen bestämmer du om Ageravolontärsskapet är något för dig. Du kan alltså gå grundutbildningen utan att vara säker på att du vill ta dig an uppdraget. Ageravolontär är du ett år åt gången och det du åtar dig är följande: Som Ageravolontär åtar jag mig att ingå i en ageragrupp som medlem i Svenska Kyrkans Unga, delta på minst en nationell fortbildningshelg per år samt delta i minst två lokala aktiviteter per år (hålla en workshop/föreläsning, delta i en kampanjaktivitet etc.) Som Ageravolontär är jag representant för Svenska Kyrkans Internationella arbete samt Svenska Kyrkans Unga och ställer mig bakom dessa organisationers värdegrunder samt vill genom dessa organisationer jobba för global rättvisa, fred och hållbarhet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete