Inaktiv platsannons

Stockholm - Vill du hjälpa brottsutsatta och göra skillnad som medmänniska? Bli volontär på Brottsofferjouren!

Brottsofferjouren, V... Brottsofferjouren är en ideell organisation som erbjuder medmänskligt stöd till brottsoffer, vittnen och deras anhöriga. Grunden i vårt arbete är FN:s konvention om mänskliga rättigheter, där alla människors lika v...

Om tjänsten

Brottsofferjouren, Västerort

Brottsofferjouren är en ideell organisation som erbjuder medmänskligt stöd till brottsoffer, vittnen och deras anhöriga. Grunden i vårt arbete är FN:s konvention om mänskliga rättigheter, där alla människors lika värde och rättigheter slås fast.

Att vara stödperson hos oss innebär att du två gånger i månaden tar kontakt med brottsutsatta för att ge medmänskligt stöd och information. Uppdraget kan ske över telefon och/eller vid personliga möten och vi följer även med som stöd vid polisanmälan, polisförhör och rättegång.

Du får en kostnadsfri utbildning som börjar den 24 september och du får också regelbunden vidareutbildning och handledning i uppdraget.

Vi tar emot personer som varit utsatta för alla typer av brott så uppdraget är både lärorikt och varierande, du får möta olika människor med olika behov. Här kan du läsa mer om uppdraget:

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget utförs från våra lokaler i Spånga eller i Hässelby vid minst två valfria tillfällen i månaden. Tiderna är mycket flexibla.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är över 20 år och har tid att hjälpa till. Det krävs ingen speciell utbildning eller specifika förkunskaper, vi vill att våra stödpersoner har olika bakgrund och erfarenheter, det viktigaste är att vara en bra medmänniska! Du får gärna tala flera språk, speciellt meriterande är arabiska. För att bli stödperson går du en grundutbildning under åtta kvällar (på måndagar och torsdagar) med start den 24 september. Bland annat får du lära dig mer om rättsprocessen, om ekonomisk ersättning och samtalsmetodik samt träffa representanter från b.la. Polisen, Brottsoffermyndigheten och Åklagarmyndigheten, Efter utbildningen får du göra praktik med en erfaren stödperson .
Minimiåtagande: 
Två pass (en förmiddag, eftermiddag eller kväll á ca 2 h) i månaden under minst ett år samt att delta i träffar med erfarenhetsutbyten och fortbildning (ca 8 st om året).

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete