Inaktiv platsannons

Massaktion: Utdelning av flygblad 8 September, Internationella läskunnighetsdagen i Stockholm

ALEF, Adult Learning and Empowerment... VAR MED I EN MASSAKTION FÖR VÄRLDENS 750 MILJONER... ​ Lördagen den 8 september firas den internationella läskunnighetsdagen över hela världen. Dagen är instiftad av FN (Unesco) för att uppm...

Om tjänsten

ALEF, Adult Learning and Empowerment Fund

VAR MED I EN MASSAKTION FÖR VÄRLDENS 750 MILJONER ANALFABETER


Lördagen den 8 september firas den internationella läskunnighetsdagen över hela världen. Dagen är instiftad av FN (Unesco) för att uppmärksamma vikten av att kunna läsa, skriva och räkna för att skapa sig ett gott liv, och för att kunna delta i demokratiska processer och bygga ett gott samhälle.
I år ska ALEF göra en massaktion för att uppmärksamma läskunnighetsdagen. Vill du vara med? Det kostar dig bara ett par timmar av din tid.
Vi planerar att dela ut ett litet flygblad som uppmärksammar människor på att det finns 750 miljoner människor i världen som aldrig lärt sig läsa och skriva. Vi hoppas kunna rekrytera minst 200 personer över hela Sverige som är med och delar ut flygbladet, och samtidigt få uppmärksamhet i press och sociala media.

SÅ HÄR KAN DU VARA MED:

ALTERNATIV 1:

Om du bor i Stockholm och vill vara med i en grupp som delar ut centralt, anmäler du dig genom att svara på den här annonsen Vi kommer att ha en sambandscentral någonstans centralt i Stockholm mellan 10.00 och 17.00 lördagen den 8 september.

ALTERNATIV 2:

Om du vill dela ut flygblad i någon annan del av Sverige/Storstockholm kan du beställa buntar med flygblad. Den minsta bunten att beställa är 200 blad, därutöver väljer du valfritt 100-tal. Ta gärna med dig andra personer utöver dig själv som delar ut på din ort. Hör av dig till oss senast den 17 augusti så skickar vi mer information.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Den 8 September på valfri tid runt om i Sverige eller 10.00-17.00 i centrala Stockholm.
Specifika önskemål eller information: 
Inga förkunskaper eller särskild utbildning efterfrågas. Åldersgräns 18 år.
Minimiåtagande: 
Att du är villig att vara med i minst 2 timmar lördagen den 8 september. Mer information mejlas till dig som anmäler intresse.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete