Inaktiv platsannons

Har du bil, ett stort hjärta och tid en stund varannan månad för våra 80-åriga fikagäster i Uppsala?

... Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Uppsala som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med anhöriga. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi söker just dig volontär med egen bil som kan hj...

Om tjänsten

Äldrekontakt

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Uppsala som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med anhöriga. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi söker just dig volontär med egen bil som kan hjälpa två-tre fikagäster att komma ut och träffa nya vänner genom att skjutsa till dessa fikaträffar. Som chaufför är man även med under fikaträffen. Uppdraget passar dig som är social, självständig och uppskattar att ta del av andras erfarenheter.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna som du skjutsar till äger rum hos olika familjer i centrala Uppsala, och sker en söndag i månaden, mellan kl 15-17. Du skriver upp dig på datum då du har möjlighet, helst inte mer sällan än ca 6 ggr/år.
Specifika önskemål eller information: 
För en roll som chaufför krävs körkort och tillgång till bil. Vi söker ansvarsfulla volontärer med stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet.
Minimiåtagande: 
6-8 gånger per år

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete