Inaktiv platsannons

Frivilliga till Fredagsmys i Uppsala

Röda Korset,... Kom och fredagsmys med oss samtidigt som du stöttar unga vuxna asylsökande! Fredagsmys är tematiska samtalsgrupper med unga vuxna asylsökande. Träffarna sker fem veckor i rad på fredagskvällar. Under träffarna ser...

Om tjänsten

Röda Korset, Uppsala

Kom och fredagsmys med oss samtidigt som du stöttar unga vuxna asylsökande!

Fredagsmys är tematiska samtalsgrupper med unga vuxna asylsökande. Träffarna sker fem veckor i rad på fredagskvällar. Under träffarna ser frivilliga och deltagare tillsammans på en film och diskuterar sedan filmens tema/teman. De olika temana är: svenska samhället, kvinnors rättigheter, hälsa och motion, demokrati och utbildning samt HBTQ. Under träffarna serveras också snacks. Syftet med Fredagsmys är att bryta ofrivillig isolering och öka inkludering och delaktighet. På samtalsträffarna får deltagarna ett tryggt rum att våga ventilera sina känslor och tankar i samtidigt som de får öva sin svenska

De frivilligas uppgift är att under träffarna agera samtalsledare. Efter filmens slut ser de frivilliga till att det planerade temat diksuteras genom att styra samtalet med enklare frågor. De frivilligas uppgift blir också att finnas där som en trygg person.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sträcker sig över fem fredagar från slutet av augusti till slutet av september, samt en avslutning i början av oktober. Träffarna sker på fredagar kl. 17-20 och de frivilliga behöver vara tillgängliga cirka kl. 16.30-20.30. Avslutningen är en heldag och sker på en helgdag. Träffarna sker på Trädgårdsgatan 16C i Uppsala och avslutningen sker i i form av en utflykt.
Specifika önskemål eller information: 
Innan du börjar ditt uppdrag får du en introduktion av projektledaren. Som frivillig vill vi också att du genomgår kursen "Ideologikursen", som går att göra online. Det är meriterande om du som frivillig har tidigare erfarenhet av arbete med unga, migration eller att agera samtalsledare, med det viktigaste är att du är öppen och ödmjuk för att kunna diskutera filmernas tema på ett givande sätt med våra deltagare.
Minimiåtagande: 
Att kunna delta på majoriteten av träffarna.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete