Inaktiv platsannons

DHL Freight söker: Business Controller med potential, placering i Malmö i Malmo, Skåne County, Sweden

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

DHL – Logistikbolaget för hela världen
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 480 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla. På DHL har vi massor att vara stolta över men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt starka globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet.

Vi är idag 2400 anställda på DHL Freight från Luleå i norr till Malmö i söder. Tjänsten är inom Freight International divisionen som täcker alla transporter till och från Sverige.

Vi söker dig som drivs av ett fritt arbete under ansvar och trivs i en högpresterande miljö. Divisionen International omsätter knappt 2 miljarder SEK per år. Som Business Controller kommer ditt ansvarsområde vara inriktat mot budget, prognos- och rapporteringsarbete samt uppföljning och analys av vårt resultat för den del av verksamheten som riktar sig mot Centraleuropa. Du kommer att arbeta nära verksamheten och kommer även att vara delaktig i vårt förbättringsarbete.

Du kommer att ingå som en del av ett Business Controller team på 4 personer som supporterar ledningen, affären och avdelningar inom International. Vi söker dig som har potential att utvecklas i rollen och innehar ledaregenskaper för att kunna växa med gruppen framöver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvarsområden:

  • Analysarbete baserat på utfall och fastställande av orsaker till avvikelser, vidta åtgärder och uppföljning av dessa
  • Identifiera trender och proaktivt driva förbättringsarbete
  • Planera och genomföra budget, prognos och rapportering
  • Arbete med vår affärsplan inklusive beslutade aktiviteter. Följa upp, rapportera samt diskutera och initiera åtgärder i samråd med respektive ansvarig
  • Stödja våra resultatansvariga med uppföljning och analys av ekonomiska utfall och nyckeltal
  • Ansvar för underhåll av BI-verktyg
  • Medverka i och ibland leda projekt
  • Utveckla och säkerställa processer

Kvalifikationskrav och personliga egenskaper:

  • Relevant utbildning och minst 3-5 års erfarenhet inom Controlling
  • Erfarenhet från logistikbranschen är meriterande
  • Dokumenterad erfarenhet av redovisningsarbete är meriterande
  • Erfarenhet av budgetering samt hantering av resultat- och balansräkning
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, Excel på avancerad nivå
  • Erfarenhet med Cognos och Microsoft Access är meriterande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

  • Erfarenhet av ledningsarbetei ekonomifunktionen är meriterande

    Som person ser vi att du är en god kommunikatör och lagspelare samtidigt som du är noggrann och analytisk. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, och arbetar proaktivt. Du är van att arbeta lösningsorienterat och mot deadlines. Du trivs med att arbeta självständigt och tar egna initiativ men har samtidigt en förmåga att fungera i grupp och förstå vikten av att se helheten och prioriterar därefter.

    Tjänsten är tillsvidare med 100 % tjänstgöringsgrad. I tjänsten kan det ingå resor med övernattningar.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmo, Skåne County, Sweden
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej