Inaktiv platsannons

Borlänge: Vill du bli mentor i Frisk & Fri, Riksföreningen mot Ätstörningar

Frisk & Fri - Riksföreningen mot Ätst... Vi söker mentorer för drabbade. Har du själv varit drabbad av en ätstörning? Att vara mentor är ett volontäruppdrag inom Frisk & Fri. Rollen som mentor tar fasta på dina unika kunskaper. Dina...

Om tjänsten

Frisk & Fri - Riksföreningen mot Ätstörningar

Vi söker mentorer för drabbade. Har du själv varit drabbad av en ätstörning? Att vara mentor är ett volontäruppdrag inom Frisk & Fri. Rollen som mentor tar fasta på dina unika kunskaper. Dina erfarenheter blir en värdefull tillgång i kontakten med andra. Som mentor ska du ha varit frisk och fri från din ätstörning sedan minst två år tillbaka.

Uppdrag

Du ger stöd genom att lyssna och agerar stöttande. Din erfarenhet kan fungera som en inspirationskälla för att bli frisk och fri från en ätstörning. På så sätt hjälper du medlemmen att reflektera kring de steg som behöver tas, för att komma vidare mot friskhet.

Hur stödjer vi dig?

Att vara ett stöd för någon annan innebär också att man själv behöver stöd. Som volontär i Frisk & Fri får du en adekvat utbildning, fortbildning och handledning för ditt uppdrag. Du får stöd och uppmuntran i din roll som volontär. Du får också möjlighet att dela med dig av dina tankar och bidra till både din egen och andras utveckling.

Vilka steg behöver du ta för att bli en mentor?

  • Du bedömer att du kan vara engagerad i Frisk & Fri i minst ett år framöver
  • Du genomgår en intervju med kontaktperson/regionansvarig i din lokalavdelning
  • Du står bakom föreningens värdegrund, volontärpolicy och övriga styrande dokument
  • Du skriver på vår överenskommelse för volontärer
  • Du tar del av relevant utbildning
  • Du behöver vara minst 18 år för att ansöka om uppdraget

När ansökningsperioden är slut behandlar vi alla inkomna ansökningar och ansvarig kontaktperson återkopplar till dig på de kontaktuppgifter du angivit i din ansökan.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Mentoruppdraget är utformat i två varianter: Mentorskap #1: Du är tillgänglig som mentor 1-2 gånger per vecka, exempelvis via mejl, telefon eller sms. Mentorskap #2: Du är tillgänglig som mentor i ett personligt möte 1 gång per månad (alternativt via Skype).
Specifika önskemål eller information: 
Om du sköter dina åtaganden under minst ett års tid inklusive utbildningstid kan du på begäran får ett volontärintyg.
Minimiåtagande: 
Varje mentorkontakt pågår under fem månader. Du åtar dig att vara engagerad i Frisk & Fri under minst ett år framöver. Mentorskapet är en stödjande roll och det är viktigt att betona att du inte ansvarar för att göra den drabbade frisk. Du ska du inte inta en vårdande roll eller agera terapeut, även om du skulle ha detta som yrkeskompetens. I mentorskapet ingår ett tystnadslöfte.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Borlänge | Volontärarbete