Inaktiv platsannons

Östersund: Vill du driva Östersunds lokalavdelning för Frisk & Fri, Riksföreningen mot Ätstörningar

Frisk & Fri - Riksföreningen mot Ätst... Då kan du ansöka om att bli Östersunds kontaktperson! Har du erfarenhet av att starta upp eller driva en ideell verksamhet? Har du varit drabbad av en ätstörning? Eller är du själv närstående ...

Om tjänsten

Frisk & Fri - Riksföreningen mot Ätstörningar

Då kan du ansöka om att bli Östersunds kontaktperson! Har du erfarenhet av att starta upp eller driva en ideell verksamhet? Har du varit drabbad av en ätstörning? Eller är du själv närstående (exempelvis förälder, partner, syskon, barn) till någon som tidigare varit drabbad? Då är du kanske vår nya kontaktperson.

Att vara kontaktperson är ett volontäruppdrag i Frisk & Fri. Din erfarenhet av ideellt engagemang och genomlevda kunskap av ätstörningar blir en värdefull tillgång i kontakten med andra. Som före detta drabbad ser du dig själv som frisk och fri från din ätstörning sedan minst två år tillbaka. Som närstående är det viktigt att du inte står nära någon som just nu har en pågående ätstörning.

Uppdraget

I dagsläget är lokalavdelningen vilande och vi efterlyser även en ideell styrelse. Med stöd från rikskansliet startar du som kontaktperson upp lokalavdelningen. Du blir den första kontakten för stödsökande, medlemmar och för andra intressenter som hör av sig via lokalavdelningens stöd- och informationsmejl. Du inleder uppdraget med att kartlägga vilka behov som finns bland medlemmarna. När styrelsen är tillsatt utarbetar du med hänsyn till medlemmarnas svar en verksamhetsplan för lokalavdelningen. Syftet är att lägga grund för en välfungerande verksamhet som skapar trygghet och enkelhet för stödsökande, andra intressenter men också för framtida volontärer.

Vilka steg behöver du ta för att bli kontaktperson

  • Du bedömer att du kan vara engagerad i din roll i Frisk & Fri i minst ett år framöver
  • Du genomgår en intervju med riksföreningens verksamhetsansvariga
  • Du ställer dig bakom Frisk & Fris värdegrund, volontärpolicy och övriga styrande dokument
  • Du skriver på vår överenskommelse för volontärer
  • Du tar del av relevant utbildning och föreningens interna konferenser (kontaktpersonträff, rikskonferens)
  • Du behöver vara minst 18 år för att ansöka om uppdraget

När ansökningsperioden är slut behandlar vi alla inkomna ansökningar och ansvarig kontaktperson återkopplar till dig på de kontaktuppgifter du angivit i din ansökan.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som kontaktperson är du lokalavdelningens operativt ansvarige. Du svarar på lokalavdelningens stöd-och informationsmejl, inom 2 – 3 arbetsdagar. I genomsnitt lägger du mellan två till tre timmar på ditt uppdrag per veckan från egen dator.
Specifika önskemål eller information: 
-
Minimiåtagande: 
Minst ett år framöver, i genomsnitt c:a 2-3 timmar per vecka.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Östersund | Volontärarbete