Inaktiv platsannons

Frivilliga till barngruppen Flyktfåglarna i Malmö

Röda Korset, Malm... Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Vi söker nu...

Om tjänsten

Röda Korset, Malmökretsen

Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Vi söker nu frivilliga till vår barngruppsverksamhet Flyktfåglarna i Malmö inför HT -18.

BARNGRUPPEN FLYKTFÅGLARNA

Flyktfåglarna är en lekfull barngrupp med behandlandekaraktär, där barn i åldrarna 7-12 år träffas under 14 veckor tillsammans med ca sex frivilliga. Tillsammans gör gruppen en resa genom barnens liv och tar upp det som är här och nu, det som har varit och vågar drömma om det som kommer komma i framtiden. Vi lägger även stort fokus på lek och att ha roligt tillsammans. Genom verksamheten erbjuder vi barn en plats att mötas och bli bemötta på.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Gruppens träffar kommer äga rum på onsdagar kl.17.00 – 20.00 under perioden 10/10 - 23/1, med uppehåll över jul och nyår. För frivilliga till barngruppen tillkommer viss tid för planering utöver själva träffarna samt en obligatorisk utbildning den 3 -4 oktober mellan kl 17.00-20.00 på Röda Korset i Malmö.
Specifika önskemål eller information: 
Du ska ha fyllt 18 år och gärna ha tidigare erfarenhet av barn-/ungdomsverksamhet. Du behöver även ha goda kunskaper i det svenska språket.
Minimiåtagande: 
Att kunna delta under alla träffarna (förutom i undantagsfall).

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Volontärarbete