Inaktiv platsannons

Hjälp unga att klara av sin skolgång - bli läxhjälpare! i Göteborg

Röda Korsets Ungdomsförbund, G... Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av att hjälpa unga med deras läxläsning, se dem utvecklas - och utvecklas själv på köpet? Då är uppdraget som frivillig i någon av våra läxhjälpsgrupper...

Om tjänsten

Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg

Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av att hjälpa unga med deras läxläsning, se dem utvecklas - och utvecklas själv på köpet? Då är uppdraget som frivillig i någon av våra läxhjälpsgrupper något för dig!

I samarbete med olika bibliotek runtom i Göteborg bedriver Röda Korsets Ungdomsförbund gratis läxhjälp på vardagskvällar för alla som vill och behöver. Vi som läxhjälper har olika erfarenheter och kunskaper, enda formella krav på frivilliga i läxhjälpen är att ha gått ut grundskolan. Öppenhet och samarbetsförmåga är såklart viktiga egenskaper. Tillsammans ser vi till att besökarna känner sig trygga och peppade att ta sig an sina studier! Vår målgrupp är barn och unga, men även vuxenstuderande är välkomna. Läxhjälpen är välbesökt och uppskattad både av besökare och volontärer.

Det är ett roligt uppdrag som gör konkret skillnad både hos individer och i samhället, samt skapar positiva möten och mycket kunskap för alla inblandade.
Varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad så berättar vi mer.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi söker frivilliga i Gårdsten, Mölndal, Biskopsgården samt Bergsjön. GLÖM INTE ATT SKRIVA MED VILKEN PLATS DU ÄR INTRESSERAD AV I DIN ANSÖKAN!
Specifika önskemål eller information: 
Inga specifika förkunskaper krävs förutom att du måste ha gått ut grundskolan. Du som frivillig får relevant introduktion och utbildning och ges stora möjligheter att utvecklas i ditt uppdrag inom Röda Korsets Ungdomsförbund.
Minimiåtagande: 
Bemanna två pass/månaden

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete