Inaktiv platsannons

Frivilliga sökes till barnverksamhet i Lidköping i Skövde

Röda Korsets behandlingscenter i Sk... Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde bedriver sedan 2017 stödverksamheter för barn som har föräldrar med trauma från krig, tortyr eller svåra flykt-upplevelser, alternativt diagnosen Posttraumatiskt...

Om tjänsten

Röda Korsets behandlingscenter i Skövde

Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde bedriver sedan 2017 stödverksamheter för barn som har föräldrar med trauma från krig, tortyr eller svåra flykt-upplevelser, alternativt diagnosen Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Vi söker nu frivilliga till vår barngruppsverksamhet Flyktfåglarna och till dess parallella föräldragrupp inför höstterminens grupp i Lidköping.

BARNGRUPPEN FLYKTFÅGLARNA

Flyktfåglarna är en förebyggande stödverksamhet där barn i åldrarna 7-12 år träffas under 14 veckor i grupp tillsammans med ca 6 frivilliga. Under programmet gör gruppen en resa genom barnens liv och tar upp det som är här och nu, det som har varit och vågar drömma om det som kommer i framtiden. Genom verksamheten erbjuder vi barn en plats att mötas och bli bemötta på. Gruppen leds av en frivilligledare med stöd av verksamhetsutvecklaren.

Skicka in din intresseanmälan!

För mer information om

Facebook:

När och var ska uppdraget genomföras: 
Gruppen träffas tisdagar 17:00-20:00 under perioden 1/10-27/1 (med uppehåll för jullovet) i centrala Lidköping. Viss tid tillkommer för planering samt obligatorisk utbildning den 15/9 klockan 9:00-16:00 på behandlingscentret i Skövde.
Specifika önskemål eller information: 
Inga förkunskaper krävs. Utbildning för alla uppdrag ges under den obligatoriska utbildnings- och planeringsdagen den 15/9 klockan 9:00-16:00 på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde. Intervjuer kommer ske löpande från och med den 13/8. Alla frivilliga måste begära utdrag ur polisens belastningsregister. Frivilliga måste ha fyllt 18 år och måste kunna kommunicera på svenska.
Minimiåtagande: 
Programmet är på 14 träffar och frivilliga förväntas närvara kontinuerligt under programmets gång.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Skövde | Volontärarbete