Inaktiv platsannons

Bli frivillig i kreativ stödgrupp för ungdomar i Skövde

Röda Korsets behandlingscenter i Sk... Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde bedriver sedan 2017 stödverksamheter för barn som har föräldrar med trauma från krig, tortyr eller svåra flykt-upplevelser, alternativt diagnosen Posttraumatiskt...

Om tjänsten

Röda Korsets behandlingscenter i Skövde

Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde bedriver sedan 2017 stödverksamheter för barn som har föräldrar med trauma från krig, tortyr eller svåra flykt-upplevelser, alternativt diagnosen Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Genom verksamheten erbjuder vi barn en plats att mötas och bli bemötta på.

UNGDOMSGRUPPEN
Vår nystartade ungdomsgrupp är en avslappnad plats med mycket kreativt skapande där barn i ålder 13-18 år kan komma och vara sig själva. Aktiviteterna styrs till stor del av ungdomarna och gruppen leds av verksamhetsutvecklaren med stöd av 2-3 frivilliga.

Skicka in din intresseanmälan!

För mer information om

Facebook:

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi kommer att träffas i grupp ca 10 gånger med start i oktober. Det blir ca 5 träffar innan jullovet och 5 träffar efter. Det är också möjligt att träffarna sträcker sig över mer än 10 ggr men då kommer detta ske i samråd med ungdomar och frivilliga. Vi träffas jämna veckor på torsdagar med start den 18 oktober. Träffarna är mellan 17:30-19:30. Frivilliga är på plats mellan 17:00-20:00. Viss tid tillkommer för planering samt obligatorisk utbildning den 15 september 9:00-16:00 på behandlingscentret i Skövde. Ungdomsgruppen träffas till största del på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde men vid vissa tillfällen kan träffar förläggas på andra lokaler.
Specifika önskemål eller information: 
Inga förkunskaper krävs. Utbildning för alla frivilliguppdrag ges under den obligatoriska utbildnings- och planeringsdagen den 15/9 klockan 9:00-16:00 på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde. Intervjuer kommer ske löpande från och med den 13/8. Alla frivilliga måste begära utdrag ur polisens belastningsregister. Frivilliga måste ha fyllt 18 år och måste kunna kommunicera på svenska.
Minimiåtagande: 
Programmet är på 10 träffar och frivilliga förväntas närvara kontinuerligt under programmets gång.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Skövde | Volontärarbete