Inaktiv platsannons

Systemansvarig Inköp till United Nordic i Stockholm

Om tjänsten

United Nordics (UN) ägare är tillsammans en av de största parti- och detaljhandelsorganisationerna inom livsmedel i Norden med en total marknadsandel på ca 25%. Ägarnas gemensamma årliga omsättning är 15 miljarder Euro. De fyra United Nordic ägarna- Dagrofa (Danmark), Axfood (Sverige), Tuko Logistics (Finland) och NorgesGruppen (Norge) äger var och en 25 % av företaget. Bolaget arbetar med koordinering av internationella inköp av egna märkesvaror (EMV) som Eldorado, Garant, Smart Pet, First Price m.fl. United Nordic är placerad inom Dagab Inköp & Logistiks organisation.

Bli en av oss

Just nu söker vi en Systemansvarig för ett vikariat under en föräldraledighet, tjänsten sträcker sig med start 1 oktober eller enligt överenskommelse, och ca ett år framåt.

Det här får du göra

Rollen ansvarar för samtliga system som har en direkt koppling till vårt inköpsarbete, så som Synertrade Accelerator, Microsoft SharePoint, QuestBack, samt delansvar för övriga system som krävs för support, information och kommunikation.

Som Systemansvarig kommer du att självständigt förvalta inköpssystemet Synertrade Accelerator (TenderOnline),    vilket innebär att:

o   ansvara för att driva implementation av nya uppgraderingar av systemet

 

o   ansvara för rapporter, inmatning och underhåll av systemets masterdata

 

o   förbättra analysrapporterna via integrerad QlikView

 

o   ansvara för support till inköpare, leverantörer och övriga systemanvändare

 

o   ansvara för utbildning, användarmanualer och utbildningsmaterial på engelska

 

o   arbeta fram beständiga problemlösningar med leverantörens applikationskonsulter

 

o   vid behov, agera backup för inköpare och starta upphandlingsprojekt i systemet

 

Du kommer också att självständigt förvalta det interna dokumenthanteringssystemet (Microsoft SharePoint) och ansvara för systemets gällande struktur, behörigheter och support. Utöver detta kommer du också att arbeta med vårt nyhetsbrev vad gäller layout och utskick.

Det här förväntar vi oss

I grunden har du en akademisk examen, gärna civilingenjör/civilekonom eller dokumenterad arbetserfarenhet av systemarbete med minimum 1-3 års arbetslivserfarenhet inom med systemförvaltning/utveckling, implementering och projektledning.

Du brinner för att skapa system och processer som stöttar verksamheten och du har erfarenheter av inköp, inköpssystem, affärssystem och/eller övergripande verksamhetssystem. Du har också en god teknisk förståelse samt en vilja att i detalj sätta dig in i hur systemet fungerar. Du är en problemlösare och kan jobba i både stressiga och akuta situationer.

Du har erfarenhet av system implementering och förvaltningsansvar samt arbetat med verksamhetssupport både till ledning och medarbetare.

Vi är en liten organisation vilket kräver att du har en bra förmåga att arbeta i team och kan bidra till helheten. Att vara kommunikativ och att ha en god social och pedagogisk förmåga är viktigt för den här tjänsten. Vi gör mycket ”in house” och använder oss minimalt av externa konsulter. Du är serviceinriktad, arbetsam, flexibel och att du har en god förmåga att skapa bra relationer till andra är högt uppskattat och väldigt viktigt i din roll.

Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, både nordiskt och internationellt. Därför är mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift ett högt krav. Praktisk erfarenhet av att arbeta med olika nordiska språk och kulturer anses meriterande. Tjänsteresor inom norden är frekvent återkommande och är en viktig del i relations- och supportarbetet.

Våra dagar går inte alltid att planera eller förutse därför är det viktigt att du är flexibel och kan planera om din arbetsdag vid behov. Det är viktigt att du är en lugn och lösningsorienterad person som även i stressiga situationer klarar av att arbeta strukturerat. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och är positiv och trygg i dig själv. Du har ett tydligt driv som gör att du ser och agerar på förbättringspotential på ett strukturerat sätt.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb