Inaktiv platsannons

Informatör 10 % i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-08-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

På uppdrag av Regeringen inrättades år 2002 ett Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik. Centret drivs i samarbete mellan Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Biologilärarnas förening och Skolverket med Uppsala universitet som huvudman. Centret är placerat vid Uppsala biomedicinska centrum (BMC) och är en enhet inom Institutionen för biologisk grundutbildning.

Vid Bioresurs bedrivs utvecklingsarbete inom NO/biologi/bioteknik med syfte att ge stöd åt lärare i hela skolan (förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning). Vi har ett omfattande samarbete med andra myndigheter och aktörer som har intresse av skolan. En stor del av vår verksamhet utgörs av att utveckla idéer för NO/biologiundervisning, som används i vår tidning Bi-lagan, på vår webbsida och vid kursdagar/konferenser.

Vi söker nu en vikarie som Informatör 10 % vid Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik (Bioresurs) inom Institutionen för biologiska grundutbildning IBG, Uppsala universitet, från 2018-09-01 till 2019-02-13.

Arbetsuppgifter: Medverka i utvecklingsarbete inom NO, biologi och bioteknik med syfte att stödja lärare i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Ansvar för koordination och produktion av tidningen Bi-lagan. Utveckla undervisningsmaterial. Utveckla kontakter mellan Bioresurs, organisationer, företag och myndigheter/skola. Delta i planering och genomförande av kurser och konferenser. I övrigt delta i löpande arbete på Bioresurs. Arbetet är i huvudsak förlagt till Uppsala, men anställningen omfattar också resor i samband med kurser och konferenser.

Kvalifikationskrav: Utbildning med biologi som huvudämne. Mycket god förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation på svenska. God förmåga att både arbeta självständigt och samarbeta. Egenskaper som självgående, relationsskapande, strukturerad och prestationsorienterad är av vikt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2019-02-13.

Anställningens omfattning: 10 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Britt-Marie Lidesten, e-post .

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2018, UFV-PA 2018/2797.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

19-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej