Inaktiv platsannons

Säkerhetsspecialist - arbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetsspecialist - arbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet med placering i Luleå. Vi vill ha din ansökan senast den 3 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Norrbotniabanan är en planerad kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer. Vi arbetar nu med järnvägsplaner för sträckan Umeå-Skellefteå och ska hösten 2018 påbörja detaljprojekteringen av första delen. Nyligen beslutade Regeringen den Nationella Transportplanen där sträckan Umeå-Skellefteå ska börja byggas inom närmsta åren.

Arbetsuppgifter

Som specialist styr, stödjer och samordnar du projektet i det löpande säkerhetsarbetet med fokus på byggarbetsmiljö och el- och trafiksäkerhetsarbetet. Du leder utvecklingen och implementeringen av projektets arbetssätt inom byggarbetsmiljö och el- och trafiksäkerhetsområdet. Vidare etablerar du arbetssätt för säkerhetsstyrning och följer upp att kraven på Trafikverkets säkerhetsstyrning efterlevs.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Verksamhetsstyrning men du arbetar i projekt Norrbotniabanan. Du ingår i projektets stab och har ett nära samarbete med projektledning och andra personer inom och utanför Trafikverket. Du kommer också att ingå i ett kompetensnätverk inom verksamhetsområde Stora Projekt.

Intervjuer kommer att hållas 17-18 september på Trafikverkets kontor i Luleå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har erfarenhet av arbete med byggarbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet
- har kunskap om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom byggarbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet

Det är meriterande om du
- universitets- eller högskoleexamen om minst 180 HP (120p) med inriktning mot till exempel anläggning, trafiksäkerhet, elsäkerhet, signal och/eller arbetsmiljö
- har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
- Har erfarenhet från att ha arbetat med trafiksäkerhet inom väg och järnväg
- har erfarenhet från stor beställarorganisation

Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har också god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har också god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-03

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej