Inaktiv platsannons

Depåarbetare i Byske

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Depåarbetare med placering i Byske, Uppsala. Vi vill ha din ansökan senast den 5 september.

Inom verksamhetsområde Resultatenheter samlas verksamheter som drivs i affärsliknande former. Dessa är för närvarande Färjerederiet, Fordonsresurser, Trafikverksskolan och Förarprov Flera av områdena är föremål för överväganden om förändringar i olika avseenden.
Trafikverket övertog den 1 januari 2013 den fordonsförvaltning som den numera nedlagda myndigheten Affärsverket Statens järnvägar tidigare bedrivit. Verksamheten omfattar för närvarande 93 fordon varav 85 används i den upphandlade nattågstrafiken i Norrland. Fordonsflottan består av lok, sovvagnar, liggvagnar, sittvagnar och restaurangvagnar.
Vi söker nu depåarbetare till Resultatenheten Fordonsresurser.
Fordonsresurser ska bedriva verksamheten kundinriktat, effektivt och med minimerad miljöpåverkan. Fordonsresurser ska vidare arbeta aktivt för att utveckla verksamheten, sin roll i transportsystemet och bidra till transportslagsövergripande lösningar. Vi ska vara en resurs i samhällets krishantering.

Arbetsuppgifter

Vi söker Depåarbetare till Byske och Rasbo (utanför Uppsala). En omväxlande tjänst som passar dig som är praktiskt och tekniskt lagd. Här får du möjlighet att kombinera praktiskt fysiskt arbete med delar som är mer administrativa. Som depåarbetare kommer du främst underhålla depå- och satellitförråd, som innehåller tillfälliga broar, elverk, och bandvagnar. Du underhåller även de olika systemen Trafikverket har för lagerhållning, SBA (systematisk brandskyddsarbete) och kemikaliehantering etc. Underhållsarbetet innebär i praktiken allt från inventering och att praktiskt åtgärda fel på utrustningen, till att klippa gräs på anläggningen eller måla en fasad.

Möjlighet till att utveckla sig inom specialistområden kommer även att finnas. I dina arbetsuppgifter ingår nämligen att efterhand kunna leda brobyggnation både i kris och i planerade projekt samt delta vid övningar och skarpa lägen med bandvagnsstyrkan. Vidareutbildning (främst inom de meriterande områdena nedan) kan även bli aktuellt.

Arbetet omfattar resor och stundtals bortavaro-perioder (ibland veckovis) från ordinarie arbetsplats. I vissa fall kan också beredskapsarbete förekomma.

Verksamheten är under utveckling och därför kan arbetsuppgifter förändras i framtiden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har körkort med lägst C-behörighet
- har kunskaper i Officepaketet (enklare hantering av Word, Excel, Outlook)
- har ett starkt mekaniskt intresse
- har erfaren av att köra och reparera fordon
- är praktiskt lagd med hög teknisk förståelse

Du måste obehindrat kunna röra dig fritt på broanläggningar och i förråd för att vara aktuell för tjänsten. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att köra och reparera bandvagnar samt elverk, och erfarenhet av skötsel och montering av tillfälliga broar. Det är också bra om du har tidigare erfarenhet av förrådsställning och även innehar körkort med CE-behörighet. Dokumenterad ledarerfarenhet sedan tidigare ser vi som ett extra plus!

Följande kunskaper ser vi också som meriterande, men inget krav:
- ADR-behörighet (rätt att transportera farligt gods).
- Yrkesbevis för lastbilsmonterad kran upp till 18 meter
- Röjsågskörkort lägst Klass RA
- Motorsågskörkort klass B
- Traversutbildning
- Förarbevis för lastmaskin och truck
- Viss kunskap om Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
- Certifikat för heta arbeten

Som person ser vi gärna att du är självgående i mycket av det du tar dig för, och har en stark ansvarskänsla för både arbetsplatsen och dina arbetsuppgifter. Du drivs av att alltid vilja göra ditt bästa och slutföra det du påbörjat. Du är en problemlösare som är strukturerad och noggrann, och du trivs med att arbeta både i ensamarbete och i grupp - social kompetens värdesätts högt.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Vid frågor om rollen kontakta gärna Gerry Kullbrandt, Nationell samordnare, som kan berätta mer.

Vi har för avsikt att hålla intervjuer i Solna (för Rasbo) den 20 september och på depån i Byske den 21 september.

Tester kan förekomma som en del i denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-05

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Byske
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej