Inaktiv platsannons

Global Åtdragningstekniker i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias slutmonteringar befinner sig i en period av flera spännande utmaningar och produktintroduktioner. Vi söker nu en expert inom området åtdragningsteknik för att ersätta nuvarande tekniker som byter position inom Scania.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem

I tjänsten är en kontinuerlig dialog med konstruktörer, tekniker och montörer i våra introduktionsprojekt en naturlig del i arbetet. Gruppen består av ca 20 medarbetare med internationell prägel eftersom vi har en medarbetare från varje slutmonteringsfabrik anställd. En stor del av arbete kommer att ske tillsammans med en erfaren kollega där din roll kommer ha ett strategisk och teoretisk fokus.

Som global åtdragningstekniker representerar du Scanias chassimonteringar i våra produktintroduktionsprojekt. Det innebär ett tvärfunktionellt arbete tillsammans med många funktioner såsom R&D, inköp, eftermarknad och våra chassiverkstäder. Tidigt i projekten kravställs produkten och tillsammans med R&D formar vi den för att få den monteringsvänlig. I nästa fas definieras monteringsprocessen och tillsammans med leverantörer utvecklar och köper vi in verktyg och utrustningar. I alla steg arbetar vi för att uppnå uppsatta kvalitets-, ergonomi- och produktivitetsmål.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Bidra med expertkompetens vid förbandsverifiering och kravställning av ny global åtdragningsutrustning
  • Leda arbetet med att definiera och kvalitetssäkra globala åtdragningsparametrar för nya förband
  • Utveckla strategier och arbetssätt gällande åtdragningsteknik samt representera vår organisation i olika åtdragningsforum

Du blir en viktig del av Scania

Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Läs gärna mer om

Har du den här bakgrunden?

  • Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning samt tidigare erfarenhet inom åtdragningsteknik.

  • Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

  • Tidigare erfarenhet av konstruktion, verktygsframtagning, ergonomibedömningar, CAD- och lean-verktyg är meriterande.

Är det här du?

Du har ett stort teknikintresse och tycker om att jobba med process- och produktutveckling i en global miljö. Samarbete och bra kommunikation är en nyckel för att lyckas i denna position. Du bör även ha ett starkt driv samt sinne för struktur.

Ta reda på mer!

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Tomi Havela, Gruppchef MPPE, 08-553 816 01.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej