Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör service i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker dig som vill utveckla smarta servicelösningar för buss

Den ökade komplexiteten hos våra bussar ställer stora krav på våra verkstäder. Att stödja dem vid felsöknings- och reparationsarbeten har därför blivit allt viktigare för att säkerställa tillgängligheten och ekonomin för Scanias busskunder.

Den ökade komplexiteten hos våra bussar ställer allt högre krav också på den tekniska informationen. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa effektiva felsöknings- och reparationsmetoder som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler.

Utveckling och produktion av vår karosser sker i Kina, Finland och i Polen vilket innebär att tjänsten ger många internationella kontakter. Tjänsteresor kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter

  • Under utvecklingsstadiet delta i nya bussprojekt med kravställning på servicebarhet som fokusområde.
  • Parallellt med utvecklingsarbetet utveckla smarta felsöknings- och reparationsmetoder som senare ska beskrivas och användas av Scanias mekaniker runt om i världen.
  • Omsätta komplex teknik till lättförståeliga reparationsmetoder och utrustningar som ska användas under bussens livscykel.
  • Vara delaktig i utvecklingen av Scanias serviceinformation till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi arbetar parallellt med att utveckla och kravställa informationsstruktur, källsystem, produktionsverktyg och publiceringsformat.

Din profil
Arbetet bedrivs i team där representanter från Kina, Finland och i Polen deltar vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och goda kunskaper i engelska.

Du bör ha en ingenjörsexamen alternativt teknisk högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Tidigare erfarenhet av fordonsteknisk arbete och erfarenhet av digitala CAD-underlag är meriterande.

För mer information
Kontakta gärna Martin Jättner, Gruppchef, Tel +46739615521

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej