Inaktiv platsannons

System integration & Performance Manager i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Söker du ett unikt tillfälle att vara med och bygga upp en ny verksamhet inom Scania med utrymme för självbestämmande och att få ta del av ett globalt nätverkt? Få möjligheten till att bidra i Scanias arbete att minimera kundernas miljöpåverkan genom effektivisering av förbränningskoncept?

Scania har sedan början av 2000-talet haft ett joint venture med Cummins för utveckling och tillverkning av common-rail bränslesystem. Produktionen av dessa system är lokaliserad i Mexico samt i Södertälje. Produktutvecklingen har främst hanterats i Columbus, USA men sedan hösten 2017 har vi startat upp produktutveckling och produktsupport för våra bränslesystem även i Södertälje. Uppdraget för XPI Engineering Sverige är att utveckla hög- och lågtrycksbränslepumpar samt injektorer för existerande och framtida kunder inom Volkswagen koncernen.

Rollbeskrivning:

I rollen som gruppchef för en nybildad grupp, är du ansvarig att tillsammans med ledningsgruppen och medarbetare bygga upp, utveckla och forma verksamheten. Ditt team ansvarar för teknisk projektledning, prestandaspecifikationer, prestandasimuleringar, testutveckling samt verifiering av prestanda av komponenter, i nära samarbete med våra kollegor i USA.

Denna tjänst erbjuder:

·         Bygga upp en ny verksamhet inom Scania

·         Möjlighet till självbestämmande, påverkan och frihet att utveckla organisationen.

·         Globalt nätverk och resor

·         Nära samarbete med produktion, Scania motorutveckling samt eftermarknad och våra kollegor i Columbus

Ansvarsområden:

·         Coacha och utveckla dina medarbetare samt representera ditt team inom Fuel System Engineering.

·         Driva och medverka i Europeiska forskningsprojekt inom förbränning

·         Driva prestandautveckling för att leverera rätt prestanda till våra kunder

·         Prototypbeställningar samt leverans

·         Äga teknisk projektledning inkl. provplanering och prioritering

·         Bygga upp ett internt laboratorium för verifiering och utveckling av Injektor och bränslepumpprestanda.

·         Utveckla och implementera effektiva arbetsprocesser för gruppen

Profil:

Vi söker en civilingenjör eller motsvarande med flera års erfarenhet av framgångsrik produkt och prestandautveckling samt ledarskap. Erfarenhet från bränslesystemsutveckling, prestandautveckling samt motorkalibrering är meriterande.

Du stimulerar till engagemang och delaktighet, jobbar proaktivt med att hantera risker och agerar direkt på avvikelser. Viktigast är din engagerande personlighet, driv och att du har lätt för att bygga förtroende.

Vi är en växande organisation och förväntar oss att du trivs i en föränderlig miljö med hög entreprenörsanda och god stämning. Du bör uppskatta att arbeta i en global miljö där engelska är det främsta arbetsspråket. Rollen innebär resor, främst till USA och Europa.

För mer info:

Vänligen kontakta Robert Hedström 0707986215.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej