Inaktiv platsannons

HR-konsult, Barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg

Om tjänsten

Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till ”Västkustens kreativa mittpunkt”. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor drygt 63 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. I dag är vi cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Barn- och utbildningsförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning. Antalet anställda är ca 2 400 och budgetomslutningen för 2018 ca 1 500 mkr.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad HR-konsult som delar vår ambition att ligga i framkant och som bidrar i förvaltningens gemensamma arbete för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att ingå i HR-gruppen på förvaltningens kansli och arbeta såväl strategiskt som operativt för att ytterligare stärka vår position som attraktiv arbetsgivare. Det innebär bland annat att arbeta som stöd till förvaltningens chefer med kompetensförsörjning, arbetsmiljöfrågor, kompetensutveckling samt tillämpning av lagar och avtal. Andra viktiga uppgifter blir att delta i arbetet med uppföljning, analys och rapportering i personalfrågor. Du kommer i samarbete med övriga kollegor att utveckla, förbättra och implementera rutiner och metoder inom HR-området, delta i samverkan med de fackliga organisationerna och organisera utbildningar för chefer. Det är ett självständigt generalistuppdrag som kommer att innebära ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har en kandidatexamen inom arbets- eller personalvetenskap, goda arbetsrättsliga kunskaper och flera års erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom HR. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och gärna med fokus på frågor inom utbildningsområdet i en större organisation är meriterande.

Som person är du:
•engagerad och drivande med god empatisk förmåga
•analytisk med strategiskt perspektiv
•kreativ och nytänkande
•självgående, serviceinriktad och strukturerad
•kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg och examensbevis.

ÖVRIGT
Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Varbergs Kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Varberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej