Inaktiv platsannons

Systemarkitekt med inriktning mot komplexa system i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området Systemintegration arbetar vi med farkostsystemets övergripande egenskaper och förmågor, att få dessa tillräckligt balanserade för att möta kundens krav. Här finns kompetens inom konceptutveckling, operationsanalys, systemarkitektur, security, Availability performance och systemsäkerhet.

Verksamheten inom Systemarkitketur behöver nu förstärkas och kanske är det du som vill bidra till att våra produkter möter de behov som ställs inom detta teknikområde.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill vara med och utforma framtida Gripens systemarkitektur, d.v.s. Gripen E som med sin distribuerade och partitionerade systemarkitektur erbjuder fantastiska möjligheter att modularisera funktioners realisering. En stor utmaning är att finna lämplig struktur och ta fram de arkitekturella principer som ska styra designen för att bland annat uppnå hög tillgänglighet, säkerhet, skalbarhet och flexibilitet. Arbetet bedrivs inom flera discipliner och tillsammans med funktionsansvariga utförs analys av funktioner och lämplig systemdesign och realisering.

Den du är idag

Du har flerårig erfarenhet av systemarbete inom inbyggda system. Meriterande är erfarenhet från taktiska funktioner eller andra system inom Gripen samt intresse av  modellbaserat systemarbete (SysML).

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)