Inaktiv platsannons

Systemmodellering SysML/Rhapsody i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området Systemintegration arbetar vi med farkostsystemets övergripande egenskaper och förmågor, att få dessa tillräckligt balanserade för att möta kundens krav. Här finns kompetens inom konceptutveckling, operationsanalys, systemarkitektur, security, Availability performance och systemsäkerhet.

Verksamheten inom Systemarkitketur har även ett samordningsansvar inklusive metodik för komplett systemmodell av Gripen E där det nu behövs förstärkning..

Din framtida utmaning

Gripen E har en distribuerad och partitionerad systemarkitektur och erbjuder därmed fantastiska möjligheter att modularisera funktioners realisering. Design av systemnivå modelleras i en omfattande systemmodell (SysML/Rhapsody) med många användare och beroenden till andra modeller och verktyg. Då utvecklingen av Gripen E pågår för fullt ökar omfattningen och komplexiteten av modellen för varje dag. Nya behov och frågeställningar rörande metodik, processer, CM, tillhörande ofta egenutvecklade verktyg uppstår löpande och behöver hanteras för att möjliggöra en så effektiv utvecking som möjligt. Det stora antal användare innebär också att behovet av modelleringsstöd i utvecklingteamen samt utbildningsinsatser är relativt stort. Du kommer ingå i ett team där fokus ligger på att stödja systemutvecklingen i Gripen E. Exempel på arbetsuppgifter är utredningar av hur metodik, processer och verktyg kan förbättras för att möta nya behov, stötta team i deras utvecklingsarbete, utveckla och anpassa verktyg, CM för de olika modellerna och arbeta med utbildningsmaterial. Arbetet sker i nära samverkan med Systemarkitekterna.

Den du är idag

Du har erfarenhet av systemutveckling av inbyggda system och kunskap om verktygsutveckling, script och databaser. Du har ett stort intresse av metodik och modellbaserad systemutveckling. Meriterande är erfarenhet av SysML och Dimension (CM) .

Som person är strukturerad och ordningssam men samtidigt lösningsorienterad och pragmatisk. Då arbetet innebär många gränssnitt mot olika team och människor är förmåga att samarbeta och hitta gemensamma lösningar extra viktigt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)