Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör elektrisk HW styrsystem drivlina i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

  
Till gruppen Engine Electrical Components söker vi en ny kollega som kan stärka upp gruppen för kommande utmaningar. Vår grupp består idag av ca 10 personer där var och en ansvarar för ett specifikt teknikområde eller ett flertal olika komponenter. Även om alla har ett enskilt ansvar så finns det ett starkt driv i gruppen att samarbeta för att leverera den bästa helheten.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du att arbeta med framtidens styrsystem för våra världsledande motorer, växellådor  och elektrifierade drivlinor till Scania, MAN med flera. Du kommer att arbeta med produktutveckling av elektroniska styrenheter (ECU) och givare till nya projekt inom avdelningen Powertrain Control Systems. Tillsammans med globala världsledande underleverantörer säkrar du gruppens leveranser i flera pågående projekt inom Scania men också i andra delar av koncernen.

För att lyckas i rollen som utvecklingsingenjör och projektets tekniska kontaktperson behöver du vara bra på att självständigt organisera och utföra ditt arbete men också att arbeta gränsöverskridande med andra delar inom R&D, inköp och produktion. Du är djupt tekniskt insatt i dina pågående projekt och söker ständigt nya lösningar för framtida behov inom ditt teknikområde.

 

Din profil
Som person är du en teknikintresserad, organiserad och ansvarsfull problemlösare som känner en stolthet i att göra rätt från dig. Du är en nyfiken och initiativtagande person som inte räds att fatta egna beslut. God samarbetsvilja, en förmåga att kunna sätta upp egna delmål samt att kunna leverera självständigt på dessa är ett krav. Är du dessutom pedagogiskt lagd med ett glatt humör ser vi det som väldigt positivt.

Arbetslivserfarenhet inom elektronikkonstruktion, sensorutveckling och arbete hos underleverantör i relevant bransch är meriterande. Vi ser även sökanden som är nyutexaminerade högskole- eller civilingenjörer ( elektro, mekatronik eller liknande) med ett intresse för teknik och produktutveckling.
  

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom goda karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 

För ytterligare information
Kontakta Viktor Haak, Gruppchef Engine Electrical Components, tel 08-553 705 34 eller

 

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej