Inaktiv platsannons

Coachande Business Architect i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Agila medoder är idag gängse inom mjukvaruutveckling, men hur ser en agil produktägarorganisation ut? Det utforskar vi i en kontinuerligt lärande process och nu vill vi ha med dig som kan stärka oss med verksamhetsarkitektur-know-how. Du kommer att jobba nära våra användare i ett kompetent och engagerat team.

Med hjälp av data från 400 000 uppkopplade fordon har Scania ett unikt individanpassat stöd till verkstäderna som ligger i digitaliseringens framkant. Ny teknik som införs nu kommer att öka digitaliseringen ytterligare och medföra effektivare arbete för oss och våra kunder, samtidigt som det ställer oss inför utmaningen att förstå hur processerna ändras.

På avdelningen för servicemarknadsinformation arbetar vi med utgångspunkt i scaled agile. Vi fokuserar på värdeskapande i tvärfunktionella värdeströmmar. Vi arbetar främst med flödena för reservdelsinformation och underhållsplanering.

Dina arbetsuppgifter

Som en del av teamet kommer du att både delta i det dagliga arbetet och hjälpa oss att hitta nya arbetssätt. Som team eftersträvar vi ett gott samarbete. Att vi trivs tillsammans ser vi som en oförutsättning för att göra ett gott arbete.

Du kommer att lära dig hur vår verksamhet fungerar och hur den kan digitaliseras och stötta och agera förebild och föregångare i förändringsarbetet mot ett agilt arbetssätt och mindset. Du kommer att få ett kontaktnät inom R&D, IT och servicemarknad.

Din profil

Vi tror att du är en positiv, kommunikativ och prestigelös person som har förmåga att genom sammanfattande helhetsbilder skapa en gemensam förståelse mellan intressenter och dessutom kan stötta andra i sådant arbete. Du kan kommunicera med alla intressenter på rätt nivå för dem. Du har genom utbildning eller erfarenhet tillgång till en stor verktygslåda med metoder och modeller som används inom kompetensområdet och som du gärna delar med dig av. Du har högskoleutbildning på minst bachelornivå inom IT eller system.

Meriterande är: utbildning inom verksamhetsarkitektur, erfarenhet av agilt arbetssätt, erfarenhet av projektledning eller produktägarskap.

För att nå bästa resultat strävar vi efter mångfald och välkomnar alla sökande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm finns det direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med

Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Emanuel Eklund, gruppchef YSEC

08-553 811 89.

 

About the job
  • Title: Coachande Business Architect
  • Business area: System
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-11-06
  • Job Id: 20180741
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

21-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis