Inaktiv platsannons

Systemspecialist järnväg i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist järnväg med placering i Solna, Örebro, Borlänge, Malmö, Göteborg, Luleå. Vi vill ha din ansökan senast den 18 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Vill du vara med i arbetet med att kravställa höghastighetsjärnvägen?
Har du en gedigen bakgrund inom järnvägsteknik och vill bidra till samhället ur ett större perspektiv? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många spännandeutmaningar.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemspecialist kommer du att bistå höghastighetsprojektet med expertis inom järnvägsteknik, järnvägsunderhåll samt utreda och samordna systemövergripande frågor. Som systemspecialist kommer du arbeta brett och teknikövergripande. Arbetet kräver samordning med andra delprojekt där du både inhämtar kunskap och bidrar med dina egna erfarenheter och kunskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • ingå som expert i delprojekt Underhåll i projekt Teknik och utformning för höghastighetsbanor. Delprojekt Underhåll arbetar med systemoptimering samt framtagning av en underhållsstrategi för höghastighetsbanor
  • inhämta och analysera erfarenheter från andra länder som har höghastighetsbanor
  • utreda teknikövergripande frågor, ta fram kompletterande systemkrav och underhållskrav specifikt för höghastighetsjärnvägar med dagens gällande krav och regler som utgångspunkt
  • samordna och förankra framtagna krav med övriga berörda inom Trafikverket
  • arbeta med LCC analyser, tillförlitlighetsanalyser och lösningar för att bidra till ett framtida effektivt underhåll av höghastighetsbanor
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Meriterande är en vidareutbildning inom järnvägsområdet. Vi ser framför oss att du har arbetat med komplexa frågor inom järnvägssystem och har en förståelse i hur de olika teknikområdena berör varandra. Du ska därför ha arbetat inom flertal teknikområden såsom bana, elkraft, signal, tunnlar, broar, fordon, säkerhet, trafikledning.

Som person är du analytisk och har god samarbetsförmåga med fokus på att hitta lösningar. Du har helhetsperspektivet med dig och eftersträvar hållbarhet i systemet. Du är lyhörd och bra på att kommunicera och förmedla din kunskap. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. 

Placeringsorten är diskuterbar. 

Intervjuer kommer att hållas i slutet av september i Solna. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-18

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej