Inaktiv platsannons

Enhetschef Åtgärdsplanering i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Åtgärdsplanering med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 20 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv och samarbetspartners. Tillgänglighet till olika servicetjänster och till oss som myndighet är viktigt. Det ställer bland annat krav på utvecklade e-tjänster och effektiv hantering av ärenden och dokument. Hos oss jobbar du hela tiden med fokus på kunden i en verksamhet som ställs inför nya utmaningar, med stort fokus på digitaliseringens möjligheter för att utveckla olika servicetjänster.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på vår resa att utveckla infrastrukturen i Väst?

Till rollen som enhetschef för Åtgärdsplanering, söker vi dig som är en engagerad och driven ledare. Har du också ett stort intresse för och erfarenhet av samhällsutveckling kopplat till infrastrukturfrågor, tror vi att du skulle passa för tjänsten.

I region Väst händer det mycket spännande projekt och satsningar inom infrastruktur. Enheten Åtgärdsplanering har en viktig roll i detta arbete. Enheten prioriterar behov, initierar utredningar samt konkretiserar åtgärders innehåll, kostnad och tidsåtgång. Enheten koordinerar och följer upp genomförandet av åtgärderna.

Som enhetschef har du personal- budget/resultatansvar för enheten Åtgärdsplanering. Du ansvarar för att din verksamhet uppnår de mål som ställs på din enhet. Du ingår i regionens ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen av regionens verksamhet. Totalt har enheten ca 15-20 medarbetare fördelat på 5 olika kontor inom region Väst.

Trafikverket använder leveranskrav som en av flera sätt att styra och följa upp verksamheten. Som chef för Åtgärdsplanering ansvarar du för följande leveranser:

  • Koordinera vägåtgärder ur trafikalt perspektiv exkl. Göteborgsregionen.
  • Koordinerade åtgärder ur ekonomiskt och tidsmässigt effektivt perspektiv
  • Prioriterade behov av utredningar och åtgärdsvalsstudier utifrån nedbrytning av nationell och regionala planer
  • Beslut om inriktning och rekommenderade åtgärder utifrån genomförda utredningar och åtgärdsvalsstudier
  • Överenskomna medfinansieringsavtal och överenskommelser om samfinansiering
  • Prioriterade beställningsbara åtgärder och vidmakthållande av åtgärdsbanken
  • Åtgärdsbeskrivningar för beställningar
  • Beslut eller beslutsunderlag i planläggningsprocessen (val av lokaliseringsalternativ, planläggningstyp och begäran om fastställelse)
  • Ställningstagande och beslut under projektets livslängd
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning, 180 hp (120p), med inriktning mot infrastruktur och samhällsbyggande eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet där dina egenskaper och potential som en bra ledare bedömts som goda.
  • har god förhandlingsvana

Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och förmåga att arbeta strukturerat och systematiskt. För att kunna föra Trafikverkets talan i diskussioner och förhandlingar med samarbetspartners och externa kontakter krävs att du har överblick och ser sammanhang och har förhandlingsvana.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du förstår din roll som arbetsgivare, kulturbärare och god förebild samt agerar därefter. Som ledare och samhällsutvecklare lever du upp till våra värderingar: Pålitlig, engagerad och modig.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester förekommer i rekryteringsprocessen.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Körkort för personbil (B) är ett krav.

Urvalstester förekommer i rekryteringsprocessen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-20

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej