Inaktiv platsannons

Detaljkonstruktör - Svensk Kärnbränslehantering AB i Oskarshamn

Om tjänsten

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.
 
Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.
 
Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.
Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.
 
Här kommer du att arbeta
I Oskarshamn finns Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab. Anläggningen har som huvuduppgift att hantera och lagra använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken.
Avdelning Konstruktion och bygg har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som detaljkonstruktör blir du en del av vår satsning på konstruktionsverksamhet.
 
Konstruktionsuppdragen är av olika karaktär vilket gör att problemlösningen ofta är komplex och det finns goda möjligheter att utvecklas i rollen.
Vi söker dig som är intresserad av att utveckla SKB:s befintliga anläggningar men som även har möjlighet att bidra vid projektering av planerade anläggningar.

Vad du kommer att göra
• Utföra konstruktion på detaljnivå i CAD-verktyg och databaser inom VVS-teknik, mekanisk teknik samt process/rörkonstruktion
• Ta fram tekniska utredningar samt beräkningar för detaljkonstruktion
• Identifiera kontrollomfattning för framtagna konstruktioner enligt gällande regelverk
• Genomföra konstruktionsgranskning och kvalitetssäkring av annan teknisk dokumentation
• Leda och driva konstruktionsarbetet inom kompetensområdet
• Aktivt delta i utvecklingen av Konstruktionskontorets interna processer och konstruktionsverktyg
• På sikt utbilda, leda och styra andra konstruktörer

Vi söker dig som har
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå inom mekanisk konstruktion eller VVS-teknik. Alternativt har du en teknisk gymnasieutbildning och du har arbetslivserfarenhet inom området. Erfarenhet av konstruktion på detaljnivå inom processindustri och/eller kärnteknisk verksamhet är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av både 2D- och 3D-CAD samt kunskaper inom gällande regelverk. Har du erfarenhet från konstruktion av ventilationssystem är även det meriterande.
 
Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du har en god helhetssyn och har lätt för att arbeta i team. Vidare är du ansvarstagande, har en positiv inställning och vill bidra till att utveckla verksamheten efter uppsatta mål.
 
Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.
 
Ö

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)