Inaktiv platsannons

Redovisningsspecialist till Fora i Stockholm

Om tjänsten

 

Fora befinner sig i en spännande och utmanande förändringsresa med stora satsningar inom digitalisering och processeffektivisering. Målet är nöjdare kunder och en stärkt kundupplevelse. Framgången ligger i kraften och kunskapen hos våra medarbetare och i vår kultur som verkar för ständiga förbättringar och personlig utveckling.

Ekonomifunktionen utgörs av avdelningarna Projektkontor, Riskhantering, Controlling samt Redovisning. Till Redovisningsgruppen söker vi nu en Teamledare/Redovisningsspecialist.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Redovisningsspecialist ansvarar du för planering, utförande och uppföljning av löpande arbete, bokslut och årsredovisning för Foras legala enheter. Du är arbetsledare för 3 redovisningsekonomer och är ett dagligt stöd vid frågor rörande exempelvis utredningar och system. Du rapporterar till Redovisningschef. Som Redovisningsspecialist har du en bred redovisningsroll med analytisk inriktning i en transaktionsrik verksamhet. Du hanterar alltifrån löpande bokföring, analyser och utredningar till att driva redovisningsrelaterade utvecklingsfrågor i verksamheten. Fora står inför systemskiften och du förväntas bidra i förändringsarbetet som specialist och teamledare i gruppen och inom verksamheten! 

I din roll som Redovisningsspecialist leder du gruppens arbete och tillämpar din redovisningsexpertis:

  • Planering, utförande och uppföljning av tidsplan, rutiner och kvalité kopplat till bokslut och årsredovisningar
  • Stötta redovisningsgruppen vid förekommande frågor
  • Utveckla befintliga och implementera nya rutiner
  • Analys och utredningsarbete
  • Samarbetspartner för andra avdelningar
  • Delta i utvecklingsarbete och driva förbättringsfrågor inom verksamheten

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år inom redovisning eller revision och är självständig i boksluts- och årsredovisningsarbete. Vi ser gärna att du har arbetat i transaktionsrika verksamheter sedan tidigare. Du har genomfört eftergymnasiala studier inom ekonomi vid universitet/högskola. Du har systemvana och lätt för system och IT. Du har systemvana från större ekonomisystem. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du framåtlutad, leveransinriktad och nyfiken. Du är uthållig och utmanas av problemlösning samtidigt som du har en förmåga att förstå helheter, processer och detaljer. Du är en kvalitetsmedveten, strukturerad och planerad person som drivs av utvecklingsfrågor och att lyckas tillsammans med teamet.

Fackliga representanter

Facklig representant är Ylva Lindgren FTF, telefon: 08-787 46 04 och Anna Hammarberg SACO, telefon: 08-787 45 97.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb