Inaktiv platsannons

Senior AML Advisor i Stockholm

Om tjänsten

SJR söker för kunds räkning en analytisk och noggrann person med specialistkompetens inom AML. Är du högskoleutbildad inom ekonomi mot finans och har flera års erfarenhet från bank? Varmt välkommen med ditt CV.

Arbetsuppgifter:

I rollen som senior AML-advisor säkerställer du och ditt team att lagar, regler och praxis följs och efterlevs. Det handlar om att implementera och upprätthålla processer så att ekonomisk brottslighet kan kontrolleras. Du kommer att ansvara för att ta in och bearbeta information och data från såväl hög, medium och lågriskkunder. 

Vidare exempel på dina arbetsuppgifter:

• Inhämta, bearbeta och kontrollera företagskunder i enlighet med de kundkännedomskrav som finns
• Stöd och rådgivning externt och internt
• AML-ramverk, utforma och förbättra processer
• Granskning och analys av CDD
• Integrera och syntetisera information och analysera komplexa data och reslutat
• Uppmärksamma och analysera misstänksamma transaktionsflöden

Vem söker vi?

Vi söker dig med analytiska färdigheter och en bred kompetens inom AML/CTF och KYC. Du ska ha god insyn i lagen kring penningtvätt och CDD. För att passa i rollen tror vi att du har en stark arbetsetik och en förmåga att hantera mycket konfidentiell information. 

För att söka rollen som senior AML-advisor ska du ha en gedigen högskoleutbildning i ekonomi/finans. Du ska ha arbetat cirka fyra år med AML inom finanssektorn eller annan finansiell tillsynsmyndighet och det är meriterande om du har en AML-certifiering. 

Som AML-advisor ska du ha en fallenhet för kommunikation, både i tal och i skrift, på svenska och engelska. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp trots en ibland pressad arbetsbelastning. Som person är du noggrann, har ett metodiskt tänkande och vi tror att etik och moral är viktigt för dig. Samtidigt ser vi gärna att du har ett gediget intresse för finans.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb