Inaktiv platsannons

Systemutvecklare för Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling för flygande mjukvara samt de gemensamma tjänsterna som de funktionella applikationerna behöver.

Vi söker dig som har ambition att utvecklas inom Saab Aeronautics och vill bli en del av framtidssatsningen!

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta i en agil miljö med olika uppgifter kopplade till Gripens avinoniksystem, vilket innebär realisering av lösningar, dokumentation och test. Huvudfokus för tjänsten är Gripen C/D, men även andra produkter kan bli aktuella.

Arbetet genomförs i team tillsammans med system- och funktionsutvecklare. Du förväntas ta stort eget ansvar för ditt arbete och din egen utveckling, och samtidigt samarbeta för att nå gemensamma mål.

Den du är idag

Du är en driven, nyfiken och lösningsorienterad individ som har ett stort intresse för att se till helheten och hur man kan skapa gemensamma lösningar. Du är en lagspelare då all utveckling sker i team.

Du är civil/högskoleingenjör med inriktning mot mjukvarutveckling eller så har du annan motsvarande bakgrund. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har ett intresse för inbyggda system, hög integritet och noggranhet då du kommer att arbeta med flygsäkerhetskritisk mjukvara. Ett flygplansintresse är särskild meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Gillar du att se till helhet, detaljer och drivs av utmaningar tveka inte att skicka in din ansökan nu!

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)