Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare för testning av styrsystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till en av våra sektioner för styrsystem söker vi nu dig som är ingenjör eller systemvetare och vill arbeta med mjukvarutestning med möjlighet att utvecklas vidare till bland annat CSCI-ansvarig.

Våra sektioner för styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen. Vi är tre sektioner med 60 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att stötta vidareutvecklingen av Gripen och våra civila flygplan. I vårt arbete ingår projektledning, utveckling och integration av komplett styrsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och strategisk produktutveckling.

Du kommer att bli del av ett inspirerande gäng killar och tjejer som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

I din roll som mjukvarutestare hos oss kommer du att skriva testprocedurer och testa programvaran i en eller flera av Gripens datorer som utgör en del av flygplanets styrsystem. Testprocedurerna skrivs i Matlab och testerna utförs i Simulink. Du kommer även att analysera testresultaten för att säkerställa att systemkraven uppfylls enligt specifikation. Utöver detta ingår också att summera och dokumentera detta utvecklings- och testarbete. Du kommer att ingå i ett team med bra trivsel och positiv anda, och där vi arbetar enligt Scrum-metodiken.

Styrsystemet har väldigt många beröringspunkter med andra system i Gripenflygplanet. Därför kommer du att samarbeta med många andra delsystem och funktioner. I din roll kommer du att lära dig stora delar Gripen-systemet och beroende på ditt intresse finns möjligheter för dig att bli auktoriserad CSCI-ansvarig.

Den du är idag

Vi söker dig som älskar programmering och är genuint teknik- och flygintresserad. För denna roll är värdefullt att du analytiskt lagd och strukturerad i ditt arbete. Det är också bra om du har enkelt för att hantera förändringar i ditt arbete. Du är troligtvis högskole- eller civilingenjör alternativt beteendevetare med fokus på mjukvaruutveckling. Du behöver behärska det svenska och engelska språket i både tal och skrift.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Kahanek, 011-194354, . 

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

18-06-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis