Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör motorstyrsystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Styrsystemen på Scanias motorer och växellådor blir framöver allt viktigare för funktion, prestanda och miljöpåverkan. Avdelningen Powertrain Control Systems Development ansvarar för utveckling av styrsystem till våra drivlinor.

Gruppen Base Engine Control SW består av 14 engagerade utvecklare med ansvar för applikationsmjukvaran till våra motorer och tillhörande aggregat. Till gruppen söker vi nu en utvecklingsingenjör för funktions- och mjukvaruutveckling med fokus motorstyrning. Gruppen har ett brett ansvarsområde och innefattar bland annat reglering av moment och bränslemängd, kyl- och oljesystem samt aggregatstyrning.

 

Dina arbetsuppgifter

Din roll blir att utveckla strategier, implementera och testa funktioner för motorns styrsystem inom gruppens ansvarsområde. Allt för att skapa en bättre produkt ur prestanda-, emissions- och förbrukningsperspektiv. Du kommer att få ett brett kontaktnät och följa dina funktioner från krav till validering. Frågeställningar som dyker upp under resans gång kommer att drivas såväl inom som utanför gruppen. En viktig del av arbetet är att presentera sin funktion inför andra specialister och underbygga tekniska resonemang med mätdata från fordon och/eller motorprovcell. Detta betyder att du också kommer verifiera funktionerna i fordon på väg, på chassidynamometer, i motorprovcell eller under klimatprov. Funktionerna implementeras i C eller kodgenereras från Stateflow/Simulink.

 

Din profil

Vi söker en teknikintresserad civilingenjör eller motsvarande med bakgrund inom funktions- eller mjukvaruutveckling för inbyggda system alternativt annan bakgrund inom motorstyrsystem. Du har erfarenhet av något eller några av våra verktyg där Matlab, C och Simulink är centrala för oss. Som person är du analytisk och gillar problemlösning men trivs också med ett kontaktnät som tar dig långt utanför gruppens gränser. Du är anpassningsbar, du kommer ofta arbeta emot långa projekt men kan även anpassa dig till snabba förändringar. Du har körkort för bil och behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift.

Körkort för lastbil/buss är meriterande precis som andra motorrelaterade erfarenheter.

Viktigast är dock ditt driv och din passion att vara med i produktutvecklingens framkant.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 

För mer information kontakta

Thomas Colton, gruppchef NCFC                08-553 506 18

Christopher Ringström, utvecklare NCFC     08-553 525 73

 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej