Inaktiv platsannons

Juniora trafikingenjörer för planering av framtidens vägtrafik i Skövde

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Juniora trafikingenjörer för planering av framtidens vägtrafik med placering i Skövde. Vi vill ha din ansökan senast den 23 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Trafikverket genomför just nu en omfattande rekrytering av trafikingenjörer till ett flertal orter över hela landet. Är du i början av din karriär och tycker att vägtrafikfrågor, samhällsutveckling och kundkontakt är intressant så vill vi jobba med dig. Vi arbetar löpande med urval så sök redan idag.

I den här spännande rollen med stora utvecklingsmöjligheter blir du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Som trafikingenjör har du kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Ytterligare några exempel på trafikingenjörens arbetsuppgifter är att granska och godkänna vägutrustningsplaner och genomföra utredningar kopplade till trafikmiljöområdet. Du ansvarar också för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi bland annat på utbildning och du får handledning av kollegor med Sveriges främsta kompetens inom dessa områden. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

För rollen som trafikingenjör söker vi dig som:

- är i början av din karriär och har ett brinnande intresse för trafikfrågor och samhällsutveckling

- har högskole- eller universitetsexamen med inriktning samhällsplanering, trafikteknik eller juridik

- har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska.

- har körkort för personbil då resor i tjänsten förekommer.


Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med trafikfrågor.


För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Till Skövde söker vi flera trafikingenjörer till tillsvidareanställningar.

Intervjuer är planerade att hållas i Göteborg 10-12 oktober. Du får ersättning för eventuell resa till intervjun.

Om du har längre erfarenhet inom trafikfrågor och dessutom har arbetat med myndighetsutövning och trafiklagstiftning rekommenderar vi dig att söka till oss via annonsen "Trafikingenjörer för planering av framtidens vägtrafik" som har sista ansökningsdag 23 september.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej