Inaktiv platsannons

Controller i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 21 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Vill du anta utmaningen och vara med i vårt samhällsviktiga arbete?Just nu söker vi en controller till avdelning ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning. Som controller arbetar du med att planera, budgetera, följa upp verksamheten, du analyserar och granskar utfall kritiskt och ser samband och tolkar trender. I arbetsuppgifterna ingår att bryta ner direktiv och anvisningar för den egna verksamheten och anpassa dem. Du sammanställer och kvalitetssäkrar också rapporteringen av verksamheten samt arbetar med ad hoc analyser vid behov och kan ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till ledningen. Du verkar i nära samarbetet med verksamhetens chefer och avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 210hp (140p) med inriktning redovisning/controlling
  • har flera års erfarenhet av arbete med controlling och/eller redovisning
  • har kunskaper i Excel och övriga Officepaket

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso. Har du arbetat som controller i en större organisationär även detta meriterande.

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta brett med bland annat chefer och controllers runt om i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga samt bibehålla relationer och att du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt samt kommunikativt vis så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du är uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

 

Övrig information

Resor kan förekomma i tjänsten.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-21

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej