Inaktiv platsannons

Studievägledare i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-03

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet () har en bred forskningsprofil. Vårt övergripande mål är att lösa tekniska frågor relaterade till livsvetenskaper och energi i vid mening. Forsknings­områdena innefattar yt- och tunnfilmsteknik, mikro- och nanoteknik, magnetism, signalbehandling, tillämpad mekanik, förnybar energi samt industriell teknik och ledning. Institutionen har utbildningsuppdrag i ett flertal ingenjörs- och civilingenjörsprogram och vi erbjuder tre masterprogram.

Institutionen har c:a 360 anställda och omsätter 400 Mkr, och är därmed en av de största institutionerna vid Uppsala universitet. Administrationen omfattar 13 personer inom ekonomi-, personal- och kursadministration. Arbetet samordnas av institutionens administrativa chef. Till vår institution söker vi nu en studievägledare med inriktning mot programstudievägledning och utbildningsadministration.

Arbetsuppgifter: Att ansvara för programstudievägledning för institutionens masterprogram samt administrera examensarbeten. Inom ramen för anställningen ingår studievägledning och administration till svenska och internationella studenter, att samordna antagningen av studenter till masterprogrammen, utfärda intyg, ge studie- och karriärvägledning, att förmedla studieuppföljning och information/kontakter/stöd till studenter i behov av särskilt stöd.

Som studievägledare deltar du även i respektive masterprograms programråd och har ett nära samarbete med den som är programansvarig. Som administratör för examensarbeten ingår hantering av uppsatser samt planerings-, uppföljnings- och efterarbete. Detta sker i nära samarbete med kursansvarig lärare. Arbetet som studievägledare innebär att vara en del av institutionens informationsarbete med bl. a. utåtriktad verksamhet mot studenter, lärare och allmänhet, att delta i utvecklingsarbete, egen kompetensutveckling samt att söka information relevant för det egna arbetsområdet.

Vidare är det viktigt att vara en del av institutionens utbildningsadministration och att anpassa sig till de fortlöpande förändringar som sker i organisationen. Du kommer att arbeta med kursregistrering, rapportering av tentamensresultat, granskning av behörighetskrav samt hantering av kurstillfällen, tentamensanmälningar och examensarbeten. Arbetet är självständigt men innebär samtidigt nära samarbete med studenter såväl som kollegor, studierektorer, lärare och annan administrativ personal. I arbetet kan ingå andra institutions­gemensamma arbetsuppgifter av administrativ karaktär.

Kvalifikationskrav: Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt god datorvana är ett krav. God samarbetsförmåga, noggrannhet, självständighet och initiativ­förmåga är mycket viktiga egenskaper, liksom att ha ett strukturerat arbetssätt. Viktigt är också en vilja och inställning att ge god service till lärare, studenter och kollegor. 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av studievägledning och utbildningsadministration vid högskola/universitet. Erfarenhet av de utbildningsadministrativa systemen Uppdok, Studentportalen, NyA och Selma, liksom diariet W3D3 och andra system som används vid Uppsala universitet är meriterande, liksom kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, ansvarskänsla och intresse av att löpande uppdatera dig inom det egna arbetsområdet. Du är flexibel, tycker om att arbeta med människor, har god organisations- och samarbetsförmåga samt är intresserad av att arbeta med studentkontakter i allmänhet och på individnivå.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Administrativ chef: Maria Nordengren, tel 018 – 471 3001, .

Välkommen med din ansökan senast den 17 september 2018, UFV-PA 2018/2952.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej