Inaktiv platsannons

Projektledare i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-04

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet () har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Anställningen är placerad vid den nationella sekvensplattformen National Genomics Infrastructure – Uppsala Genome Center (NGI-UGC). NGI är en teknikplattform inom SciLfieLab med uppdrag att utföra service med nästa generationens sekvensering (NGS) till forskare i Sverige och andra länder. Vid NGI-UGC arbetar ca 15 personer. Under 2017 omsatte NGI-UGC ca 30 MSEK och hanterade 1300 prover i 200 olika NGS projekt. 

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en enhetschef, Head of Facility, till NGI-UGC som vill leda och utveckla vår högkvalitativa service med fokus på s.k. ”long-read teknologier” från PacBio och Oxford Nanopore. Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för verksamhetens operativa delar rörande frågor angående personal, ekonomi, lokaler, planering, rapportering etc. Vi söker dig som drivs och engageras av att leda och utveckla grupper då verksamheten präglas av en stark gruppanda. En viktig uppgift kommer att vara att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas i sitt arbete så att de känner att allas insatser är värdefulla för verksamhetens framgång och fortsatta utveckling. NGI kommer att genomgå en omorganisation i samband med att nya directors kommer att tillsättas under hösten 2018. Som medlem i NGI:s ledningsgrupp kommer du att vara delaktig i arbetet att utforma den nya organisationen och framtidens NGI.

Kvalifikationskrav:
Universitetsutbildning inom genomik, molekylärgenetik, bioinformatik eller annan relevant erfarenhet. Erfarenhet av handledning eller arbetsledning med personalansvar är ett krav. Erfarenhet från liknade typ av kvalitetssäkrad serviceverksamhet är särskilt meriterande.  Förmåga att arbeta självständigt och fatta beslut på egen hand är ett krav för att kunna utföra arbetet. En stor del av arbetet innebär att kommunicera med medarbetare, facilitetens användare samt externt i olika sammanhang. En god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska är därför ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kunskap om de teknologier och metoder som används för beredning av prover och bearbetning av insamling av data är meriterande.
Grundläggande kännedom om ekonomisk redovisning är önskvärt då det ingår i arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av denna tjänst. Vi ser gärna att sökande tydligt beskriver sina egenskaper och meriter som gör dem lämpliga för denna typ av uppdrag.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Inger Lindström, inger.lindstrom@igp.uu.se, 070-167 9082
Ulf Gyllensten, ulf.gyllensten@igp.uu.se, 070-899 3413

Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2018, UFV-PA 2018/2941.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej