Inaktiv platsannons

Tekniker inom mekanik - Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Ditt ansvar som mekaniker
Du kommer framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor vid vattenkraftstationer. En arbetsvecka ser olika ut under året beroende av pågående projekt, löpande underhåll och förebyggande underhåll (FU)/besiktningar.

Som mekaniker tar du stort ansvar för att ditt arbete görs effektivt under säkra förhållanden med välgrundade riskbedömningar. Dina arbetsdagar och uppgifter samordnar du med kollegor och vi förväntar oss här att du tar en aktiv del i planeringen och att du både vill och kan dela med dig av erfarenheter och idéer till dina kollegor. I vissa projekt- och underhållsarbeten kan du anta rollen som ledande montör där du då blir länken mellan gruppen och teamledaren.

Som mekaniker behöver du följande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot mekanik/maskinteknik alternativt en annan jämförbar studieinriktning som är relevant för det här arbetet. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom flera års arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar, och då i synnerhet om du arbetat med generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor.

Vi arbetar vid datorer, datorvana och intresse är ett krav. Du måste ha goda kunskaper i svenska, gärna också i engelska, både vad gäller tal och skrift. Som person är du serviceinriktad och positiv och har lätt att upprätta och utveckla samarbeten med personer runt dig. Vi ser gärna att du har certifikat för arbete med travers, mobila arbetsplattformar, säkerhet på väg och heta arbeten. Arbetet innebär en hel del resande i första hand inom Ångermanälven, men arbete kan även ske vid andra älvar där vi bedriver verksamhet. B-körkort är ett måste.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)