Inaktiv platsannons

Analytiker till Pöyry Management Consulting, Energi - Stockholm

Analytiker till Pöyry Management Consulting, Energi -... Pöyry är ett internationellt konsult- och ingenjörsföretag. Vi erbjuder smarta l...

Om tjänsten

Analytiker till Pöyry Management Consulting, Energi - Stockholm

Pöyry är ett internationellt konsult- och ingenjörsföretag. Vi erbjuder smarta lösningar inom kraftproduktion, transmission & distribution,  skogsindustri, kemi & bioraffinering, gruv & metall, transport och vatten. Pöyrys nettoförsäljning 2017 var 522 miljoner euro och företaget är noterat på Nasdaq Helsinki (POY1V).

Omkring 5 500 experter. 40 länder. 130 kontor.

Inom Management Consulting hjälper vi våra kunder att utveckla sin verksamhet och förädla affären. Omställningen till ett fossilfritt Sverige förändrar energimarknaden och möjliggör nya affärsmodeller där vår branschkännedom, erfarenhet och fantasi möjliggör teknisk och kommersiell innovation.

I takt med att ny teknologi utvecklas och politiska styrmedel appliceras får energikonsumenter mer valmöjligheter och konkurrensen på marknaden ökar. För energibranschen innebär detta stora utmaningar men också möjligheter – det är i de frågorna vi på Pöyry kan hjälpa våra kunder fatta informerade beslut.

Om tjänsten
Som analytiker på Management Consulting jobbar du i projekt tillsammans med andra. Ett team med anställda från flera europeiska kontor kan snabbt sättas ihop för att effektivt utföra ett kunduppdrag.

En stor del av ditt arbete kommer att bestå av research och analys av stora mängder data, tex för att ligga till grund för en marknadsstrategi eller ett företagsuppköp. Det är avgörande att du kan bena ut vilken av all tillgänglig data som är relevant att arbeta vidare med för att sedan skapa bransch/företagsspecifik kunskap genom analys. Du hittar samband och ser möjligheter i de uppdrag du arbetar med och ditt arbete ligger sedan som grund för avdelningens leverans till kund. Därför har du en viktig roll i vår affär!

Ett typexempel på uppdrag som du kan komma att arbeta i kan vara att vi utvärderar en viss kunds förmåga att tjäna pengar i framtiden. Då tittar vi på sammansättningen av kundens totala erbjudande, produkternas prissättning, företaget historiska utveckling och marknadens utveckling. Vår produkt blir vår analys och en rekommenderad åtgärdsplan.

Tjänsten som analytiker innebär en viss grad av kundkontakt och vartefter du blir mer självständig finns möjligheten för dig att ta en mer drivande roll i kundrelationer. Om du når goda resultat finns stora utvecklingsmöjligheter för dig inom Pöyry.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du har relevant examen som civilingenjör eller civilekonom. Det är avgörande att du har ett starkt tekniskt intresse och ett intresse av att göra affärer inom energibranschen.

Vidare ser vi gärna att du har en god analytisk förmåga och att du är duktig på att hantera stora mängder information. Du är förtroendeskapande och drivs av att skapa värde för kunden. Vi hoppas även att du delar vårt intresse av kreativa lösningar och kundnytta.

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Robert Bergqvist, Head of Energy i Sverige; .

Ansökan innehållande CV och personligt brev skickar du in genom att följa länken ”Please apply here” här nedan.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej