Inaktiv platsannons

Vikarierande handläggare till avdelningen för samhällsfrågorVad ska jag arbeta med?Vem söker vi?Var på PTS ska jag jobba?Hur är det att jobba på PTS?Om anställningenHur ansöker jag? i Stockholm

Vikarierande handläggare till avdelningen för samhällsfr... Vill du vara med och driva arbetet för att alla i Sverige ska få snabbt bredband?...

Om tjänsten

Vikarierande handläggare till avdelningen för samhällsfrågor

Vill du vara med och driva arbetet för att alla i Sverige ska få snabbt bredband? Gillar du att samverka med olika organisationer för att nå ett gemensamt mål? Då är det här en tjänst för dig.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Till enheten för bredbandsstöd och bredbandsfrämjande söker vi en handläggare som ska arbeta med bredbandsfrämjande frågor. Tjänsten är ett vikariat om ca 12 månader.

Vad ska jag arbeta med?

Specifika arbetsuppgifter för tjänsten kan vara att inom enhetens ansvarsområden bland annat:

  • leda andra myndigheter i samverkan, ha externa kontakter med regeringskansliet och andra myndigheter, branschföreträdare, organisationer samt olika typer av arbetsgrupper – såväl nationella som regionala och lokala
  • medverka i och leda projekt
  • presentera och kommunicera resultat, såväl internt som externt
  • göra utredningar och skriva rapporter
  • vara stöd till andra avdelningar
  • delta i övriga arbetsuppgifter på enheten
Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • högskoleutbildning med inriktning mot samhällsvetenskap, ekonomi, juridik, teknik, eller motsvarande
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • erfarenhet från arbete med frågor inom myndighetens verksamhetsområde eller från offentlig sektor

Meriterande:

  • dokumenterad erfarenhet inom de frågor som enheten för bredbandsstöd och bredbandsfrämjande arbetar med
  • erfarenhet av utredningsarbete och analys inom telekom
  • arbete av samverkanskaraktär mellan myndigheter, företag eller organisationer
  • erfarenhet av projektledning

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är analytisk och har en förmåga att se samband och helheter. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Vidare tar du gärna initiativ, vågar ifrågasätta och driver ditt arbete framåt.

Då du kommer arbeta mycket med interna och externa intressenter är det viktigt att du är kommunikativ och serviceorienterad och tycker om att samarbeta tillsammans med andra.

Var på PTS ska jag jobba?

Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går mycket snabbt. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och avdelningen för samhällsfrågor. Avdelningen för samhällsfrågor ansvarar bl.a. för PTS arbete med att målen för IT-politiken nås.

Eftersom verksamheten i stor grad styrs av den politik regeringen fastställt inom telekomområdet innebär arbetet i mångt och mycket att påverka utvecklingen och bidra till samhällsnytta.

Enheten för bredbandsstöd och bredbandsfrämjande arbetar med främja bredbandsutbyggnaden i Sverige genom information, utbildning och samverkan. Enheten ansvarar också för uppdraget att vara expertmyndighet i frågor som rör statligt stöd till bredbandsutbyggnad.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsten är ett vikariat på ca 12 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till  senast 30 september 2018. Uppge diarienummer 18-10406 i ämnesraden.

För mer information kontakta enhetschef Maria Sörman på 08-678 57 55 eller HR-specialist Linn Arnewing på 08-678 57 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till  eller 

Dela detta jobb

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej