Inaktiv platsannons

Varuflödescontroller Vikariat, Halmstad

Lidl är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 170 butiker runt om i Sverige.

Om tjänsten

Din roll

Som en varuflödescontroller hos oss på Lidl har du en viktig roll i verksamhetens varuflöde. Tjänsten innebär att du ansvarar för optimering av varuförsörjning och varutillgänglighet till regionens 74 butiker. I rollen som Varuflödescontroller agerar du även som ett beställningsstöd till våra butikschefer med hänsyn till omsättningsmaximering och minimering av avskrivningar. Du ansvarar för daglig analys i form av beståndskontroll av lagrets många artiklar och detta genom att gå datumlistor, samt, om nödvändigt, anpassning av butiksbeställningar. Utöver det innebär arbetet analys av butikernas nyckeltal, framtagande av rapporter, utarbetning av lösnings- och handlingsförslag i samarbete med försäljningsavdelningen, utvärdera och dokumentera gjorda korrigeringar på butiksbeställningar samt säkerställa regelbunden kommunikation med försäljning, lager och inom varuflödesavdelningen.

 
Din bakgrund

Vi ser gärna att du som söker har avslutad gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning inköp, logistik eller motsvarande. Du har en bra analytisk förmåga och kan göra snabba beräkningar, hantera mycket data och är resultat- lösningsorienterad och ansvarstagande. Du är noggrann, strukturerad och har hög arbetskapacitet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som gör att du trivs med varierande arbetsuppgifter och dagliga utmaningar som kräver kreativ problemlösning och god prioriteringsförmåga. Du är en skicklig användare i Excel och har goda datorvanor. Eftersom vårt leverantörsnät sträcker sig över hela Europa ser vi det som meriterande att du hanterar engelska och svenska i tal och skrift. Det är även meriterande om du kan kommunicera på tyska eftersom vi har många tyska leverantörer.

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Vi söker nu en varuplanerare till avdelning Varuförsörjning. Varuplaneringteamet består idag av tre varuplanerare och en teamledare. Tjänsten är ett vikariat på deltid med start 1 oktober 2018 till och sträcker sig till och med 1 oktober 2019. Varuförsörjning ligger i direkt anslutning till vårt centrallager i Halmstad. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan snarast. Observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Halmstad
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Halmstad | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)